Skip navigation

Kooklessen nemen om verliefd te worden: ons beste recept

Laatste update: april 1, 2016

Liefde komt om de hoek kijken wanneer men het juist niet verwacht. Als single hoor je deze woorden vaak in je hoofd voorbij komen maar het roept meteen de vraag op: “waar?”, “wanneer?” en “hoe?” dan. Er zijn talloze manieren om iemand tegen te komen maar is het reëel om te blijven hopen om iemand bij de wasserette of tijdens het sporten tegen het lijf te lopen?

Nee! We zullen het onder ogen moeten zien: als je gemotiveerd bent en je weet waar je naar op zoek bent, dan is er niets mis mee om het lot een handje te helpen. Door het onderzoeken van verschillende opties zoals online dating sites, speeddating en singlereizen zijn we bij het idee gekomen van eten en plezier. Wat houdt het allemaal in en waarom zijn Nederlandse singles hier zo enthousiast over?

De meeste mensen houden van lekker eten. En samen van een maaltijd te genieten wordt gezien als een van de meest plezierige dingen van het leven. Dus, waarom gaat een groep alleenstaanden niet samen een maaltijd koken en hier vervolgens samen van genieten? Er zijn diverse manieren waarbij eten en romantische ontmoetingen kunnen worden georganiseerd. Een daarvan is kookcursussen voor singles. Kleine groepjes werken in tweetallen waarbij een persoon het hoofdgerecht bereidt en de andere persoon het dessert. Tegelijkertijd heb je de kans om je liefde voor koken te delen en wellicht meer! Het maakt niet uit, als koken niet helemaal jouw ding is want het idee erachter is ook om mensen samen te brengen en een gezellige tijd te hebben.

Je kunt je ook opgeven voor singles diners en een tafel delen met mensen die je niet kent. In plaats van alleen thuis te eten, kun je het plezier van het eten in een goed restaurant combineren met een potentiële romantische ontmoeting. Wat zulke datingsites bieden is simpel: je schrijft je in door een stoel te reserveren voor een diner, andere deelnemers worden gekozen (meestal rond de zes), je verschijnt ten tonele en je betaald alleen voor de maaltijd!

Wij vinden dit idee fantastisch omdat het ontmoeten van mensen door een gezamenlijke interesse een grotere kans op succes creëert. Op deze manier heb je misschien het juiste romantische “recept” gevonden!

Zoals Michelin sterren chef-kok, Joël Robuchon een keer heeft gezegd: “Je kunt geen maaltijden bereiden als je niet van mensen houdt”.

Kooklessen en barbecues worden meestal tijdens de zomermaanden gegeven en georganiseerd door singles clubjes. Echter, misschien wil je meteen al graag meer informatie over de vele activiteiten die deze clubjes organiseren zoals sociale bijeenkomsten, sportevenementen, dans- en cocktailfeestjes en heel veel meer…

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.