Skip navigation

5 tips voor het vinden van een partner in 2018

Laatste update: januari 1, 2018

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Wat zou een nieuw jaar nu betekenen zonder de typische goede voornemens om onszelf te proberen te verbeteren?

Vele singles besluiten bij de omslag naar het nieuwe kalenderjaar om de zoektocht naar de ware liefde te starten.

2018 kan een geweldig jaar zijn om verliefd te worden.

Als u een van de personen bent die graag het initiatief wil nemen in plaats van maar af te zitten wachten, dan vindt u hier vijf manieren om leuke singles te ontmoeten.

5 tips voor het vinden van de liefde in 2018

1. Het bijwonen van evenementen voor singles

Je moet nooit de deuren naar romantiek sluiten. Kijk maar naar liefde in veel films. De hoofdpersonen ontmoeten de liefde van hun leven vaak op onverwachtse, spontane momenten. Het overgrote gedeelte van de relaties in het echte leven wordt gevormd op verschillende onverwachtse momenten. Je weet nooit wat je te wachten staat in het leven. Wees daarom lekker spontaan en ga naar een van de borrels speciaal voor singles die in veel steden massaal worden georganiseerd in de eerste weken van het nieuwe jaar. Veel singles hebben als goede voornemen om in het nieuwe jaar een nieuwe partner te vinden, dus de kans is erg groot dat de borrel goed wordt bezocht en je snel een nieuwe partner vindt.

2. Houd je verwachtingen realistisch

Liefde op het eerste gezicht overkomt misschien een op de duizend mensen. Al die andere mensen moeten op verschillende dates gaan met verschillende mensen om een eventuele vonk ooit over te laten springen. Houd je verwachtingen dus realistisch en ga er vooral heel open en zonder verwachtingen in. Je kunt voor jezelf als doel stellen dat je in 2018 een leuke partner gaat vinden maar je moet weten dat dit soms best wel wat moeite kosten kan. De kans dat je op de eerste date iemand vindt die jij erg leuk vindt is enorm klein. Wees dus realistisch voor jezelf en snap dat je best wel veel moeite zal moeten doen om iemand te vinden die je oprecht heel leuk vindt en waar je een goede klik mee hebt.

3. Neem een actieve houding aan

Veel goede voornemens voor het goede jaar stranden na een aantal maanden. Om een partner te vinden moet je wel een beetje consistent en actief blijven in je zoektocht. Om jouw kans op succes zoveel mogelijk te vergroten kun je jouw omgeving het best inlichten van jouw goede voornemens. Wanneer iedereen weet dat je op zoek bent zal je minder snel van plan zijn om jouw zoektocht op te geven. Profiteer daarnaast ook van familiefeesten en uitjes met vriendin om andere leuke singles te ontmoeten.

4. Maak een profiel aan op een datingsite of een datingapp

Vele mensen beweren dat de nieuwe technologieën de toekomst worden. De waarheid is eigenlijk dat er niet veel meer kan komen dan dat er nu is op datinggebied. Wanneer je jezelf aanmeldt op een datingsite of een datingapp kan je in contact komen met allerlei leuke singles uit jouw regio. Zeker in het begin van het jaar zijn de meeste singles actief op zulk soort sites. Schrijf je dus in op een datingsite, zet wat leuke hobby’s neer en maak een aantal aantrekkelijke foto’s van jezelf. Op 3 januari worden de meeste paren van het jaar gevormd, dus mis je kans niet! Kom in contact met honderden singles uit jouw buurt die dezelfde interesses met jou delen.

5. Geniet van het proces van het vinden van een partner

Veel mensen raken zo gefocust op het vinden van een partner dat zij als het ware vergeten om te genieten van het hele proces om een partner te vinden. Zie iedere ervaring als een potentiële ervaring om een partner te vinden, maar geniet er bovenal van. Mocht je geen partner vinden tijdens die ene ervaring, dan is de kans alsnog enorm groot dat je hier iets van leert. Het is dus sowieso iets waard.

Neem al deze vijf punten goed in je op. Het kan zo zijn dat een van deze punten doorslaggevend wordt voor jou in het vinden van een nieuwe partner. Want als je een nieuwe partner vindt begin je niet alleen een nieuwe liefde, maar ook een nieuwe fase in je leven. Geniet er dus van.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.