Skip navigation

Met deze 5 beroepen scoor je een date!

Laatste update: september 18, 2018 door Tess

Sommige beroepen hebben een grotere aantrekkingskracht dan andere.

Vrijgezellen in Nederland die online naar een potentiële partner zoeken, zijn meestal op zoek naar emotionele affiniteit, fysieke aantrekkingskracht en gedeelde interesses.

Goede jobs maken je erg begeerlijk en zijn daarom ook belangrijk in de wereld van online daten.

Sommige gebruikers vinden het aantrekkelijk als een online date erg carrière gedreven is en een goed salaris heeft.

Uit recentelijk onderzoek, uitgevoerd door de populaire datingsite Zoosk, bleek dat je werk invloed kan hebben op je liefdesleven.

Top 5 jobs die je aan een date kunnen helpen

De romantische verwachtingen verschillen per geslacht, volgens Zoosk.

Single mannen en vrouwen zijn niet op zoek naar dezelfde dingen in hun droompartner. Hieronder zijn de grootste verschillen hiertussen te vinden.

Met welke beroepen maak je de meeste indruk op single vrouwen op datingsites?

  • Brandweerman: Dappere mannen vangen veel aandacht. Voor single vrouwen is er niets zo aantrekkelijk als het idee van een man in uniform, die fysiek getraind is en zijn leven riskeert om het milieu en anderen in gevaar te redden.
  • Advocaat: Mannen die weten hoe ze discussies moeten voeren en gegronde en overtuigende argumenten kunnen geven, zijn ook erg aantrekkelijk voor single vrouwen. Deze mannen hebben namelijk een sterk gevoel van gerechtigdheid en dat is erg integrerend!
  • Dokter: Single mannen die erg zorgzaam zijn naar anderen toe en snel gezondheidsproblemen kunnen detecteren en een oplossing hiervoor kunnen aandragen, zijn ook onweerstaanbaar!
  • Politieagent: Autoriteit is vaak een gemeenschappelijke bron van verleiding. Veel single vrouwen zijn op zoek naar een man die de touwtjes in handen heeft en die een groot verantwoordelijkheidsgevoel bezit. Bovendien is hij in staat om aandacht te besteden aan kleine details wanneer er problemen opgelost moeten worden.
  • Militair: Je eigen leven riskeren voor je vaderland is ook erg begeerlijk voor sommige single vrouwen. Als jij iemand bent die in het buitenland vecht om andermans levens te redden en de orde helpt herstellen in gebieden waar publieke chaos heerst, dan zul je hoogstwaarschijnlijk veel aandacht van single vrouwen krijgen op datingsites!

Welke beroepen maken de meeste indruk op single mannen op datingsites?

  • Verpleegster: Een uniform is ook erg aantrekkelijk voor single mannen! Toch is er ook een andere reden waarom verpleegsters erg in trek zijn op datingsites. Ze worden namelijk gezien als mensen die erg vriendelijk en van nature zorgzaam zijn naar mensen toe die een zwakke gezondheid hebben.
  • Stewardess: Een vrouw die bereisd is, is een van de meest aantrekkelijke type partner voor een single man. Deze aantrekkelijkheid zit hem ook in het idee dat je in goede handen bent. Een stewardess is namelijk iemand die meestal erg behulpzaam en oplossingsgericht is. Deze eigenschappen zijn erg gewenst door mannen.
  • Bibliothecaresse: Intelligentie is sexy! Dsting-profielen van vrouwen die erg belezen zijn en een interessant gesprek gaande kunnen houden, zijn erg populair bij de mannen.
  • Advocate: Net zoals mannelijke advocaten, zijn vrouwen met juridische beroepen ook erg proactief wanneer het gaat om discussiëren. Bovendien lopen ze ook minder snel weg van een discussie als het om gevoelige onderwerpen gaat. Men gelooft dat ze erg loyaal zijn en graag relaties onderhouden op een eerlijke en beslissende manier. Deze eigenschappen zijn erg gewenst bij single mannen wanneer ze op zoek zijn naar een potentiële partner!
  • Personal trainer: Vrouwen die echt graag hun uiterlijk verzorgen, regelmatig sporten en ervan houden om fit te zijn, worden gezien als zelfverzekerd en gedisciplineerde mensen. Dit is de reden waarom veel single mannen zoeken zich aangetrokken voelen tot vrouwen die in hun dating-profiel zeggen dat ze aan het werk zijn als personal trainer of een andere job hebben in een sportieve omgeving.

Het punt is dat je hoogstwaarschijnlijk een date zult scoren op datingsites wanneer je benoemt dat je een carrière gedreven single bent, met een baan die verantwoordelijkheid, autoriteit, menselijke belangen en een focus op hulp aan anderen in nood uitstraalt!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.