Skip navigation

Hoe wordt je eerste zoen een succes?

Laatste update: december 28, 2015

Zoals alle ‘eerste keren’ kan een eerste zoen een zekere stress met zich meebrengen: de angst om het niet goed genoeg te kunnen, iets verkeerd te doen. Maak je geen zorgen, een eerste intiem contact, van welke aard dan ook, brengt het onvermijdelijke risico van charmante onhandigheden met zich mee, om de eenvoudige reden dat je je partner (nog) niet goed kent. Het belangrijkste is om die eerste keer te zien als het begin van een lange serie zoenen die in de loop van jullie relatie steeds beter zullen worden.

Zoenen met iemand tot wie je je aangetrokken voelt is een aangename ervaring, maar iedere keer weer een avontuur! Die eerste kus kan natter, langer of wilder zijn dan dat je had verdacht: het hangt allemaal af van de persoon! Van de French kiss tot een sensuele aanraking van de lippen, er bestaan tientallen soorten kussen, en nog wel meer, de mogelijkheden worden slechts begrensd door je eigen fantasie.

Vraag je je af of je goed kunt zoenen? Onthoud dan deze simpele tip: stel je die vraag niet! Bevrijd je van negatieve gedachten, laat je simpelweg leiden door je gevoel. Er zijn geen regels en er is geen handleiding of precies stappenplan. Je zoenen zijn net zo persoonlijk als dat jij uniek bent en ze maken deel uit van hoe je veroveringen je zullen herinneren.

We zullen proberen je een aantal antwoorden te geven op de vaakst voorkomende vragen over de beroemde “eerste kus”.

Waar? Wanneer? Hoe?

De mogelijkheid moet zich redelijk natuurlijk voordoen wanneer jij en je partner dezelfde aantrekkingskracht voelen. Over het algemeen vindt een eerste zoen plaats aan het einde van een mooie avond, tijdens een pauze in een gesprek, na een bepaalde blik in elkaars ogen, of op het moment dat jullie elkaar gedag zeggen. Sommige signalen zijn niet te missen: als hij of zij je blijft aankijken en stopt met praten, dan is dat een uitnodiging.

De stress van een slechte adem

Uiteraard kan het voor sommigen een onoverkomelijk bezwaar zijn: een slechte adem hebben is niet sexy, nee. Het is echter nutteloos je daarop te focussen met het risico het belangrijkste te missen. Denk er gewoon aan wat snoepjes met muntsmaak mee te nemen (en vermijd gerechten met knoflook, behalve als je date dat ook bestelt… in dat geval zitten jullie in hetzelfde schuitje!)

To French kiss or not to French kiss?
De Frech kiss is een zoen die de geliefden uitnodigt tot een sensueel tongenspel. Hij staat bekend als een zeer romantische zoen maar wij raden hem in eerste instantie niet direct aan. Een eerste kus moet zacht, nieuwsgierig, timide zijn: je ontdekt je partner en concentreert je op je gevoel en je emoties… laat dus niet je tong de hoofdrol spelen, tenzij het op natuurlijke wijze in jullie omhelzing zo ontstaat… Vergeet niet dat een simpele aanraking van jullie lippen enorm teder en lief is, dus dat doet het heel goed als eerste kus!

Wat doe ik met de rest van mijn lichaam: waar laat ik mijn handen?

Dat is inderdaad een vraag die gesteld dient te worden! Niets is ongemakkelijker dan schuchter, met je armen naast je lichaam, tegenover elkaar te staan en niet te weten hoe je aan die eerste kus moet beginnen. Het simpelste is je armen om het middel van je partner te slaan, of je handen dichtbij de hals, of zelfs in het gezicht (mega-romantische optie).

En als ik moet lachen van de zenuwen?

Natuurlijk is dat geen situatie die we je toewensen! Maar als je voelt dan je nerveus bent, maakt dan een grapje om de druk wat van de ketel te halen. En maak je vooral gen zorgen, je partner heeft ook vlinders in zijn of haar buik…

Hoe lang duurt een eerste zoen?

Een eerste zoen is een spannende ervaring maar kan saai worden als de zoen te lang duurt of monotoon wordt. Je hebt dus twee opties: de magie vasthouden door tijdens dezelfde kus de stijl te variëren (voorbehouden voor gevorderden), of tevreden te zijn met een kortere (maar memorabele!) zoen, wetende dat er, als alles goed gaat, nog vele zullen komen!

Je hebt nu meerdere pijlen op je boog om voor cupido spelen en met succes je partner te zoenen. Je kunt nu met vertrouwen naar je eerste date gaan… Onthoud: de heerlijkste zoenen komen uit het hart, dus denk er niet teveel bij na! Leef in het moment, wees spontaan, en vooral: geniet ervan!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.