Skip navigation

Waar ga je naartoe voor een onvergetelijke date?

Laatste update: december 28, 2015

Je hebt  op een datingsite een interessant persoon ontmoet en je wilt een eerste keer “in het echt” afspreken. Je weet dat je na een paar e-mails en chatberichten helemaal aan het begin staat van wat een relatie zou kunnen worden. Om verder te komen, zal je dus je angst moeten overwinnen en de ander voorstellen om elkaar beter te leren kennen… en elkaar daadwerkelijk te ontmoeten!

Het heeft absoluut geen zin om je over deze stap druk te maken en om je hierbij de helpende hand te bieden, hebben wij een ideeën zodat je in ieder geval een goede eerste indruk maakt.

Of je nu een glas wijn gaat drinken of samen een hapje gaat eten, allereerst moet je een geschikte locatie uitkiezen. Het spreekt voor zich dat een eerste date bij een fastfoodrestaurant je nieuwe liefde hard doet wegrennen. De ideale locatie is niet te romantisch, niet te onpersoonlijk, niet te druk: eenvoudig een gerieflijke plek waar niets je afleidt van je doel zijn of haar hart te veroveren.

Uit eten gaan is natuurlijk een leuk idee dat vaak succesvol is gebleken, maar voor een eerste date vinden wij het niet ideaal. Het kan flink in de kosten lopen, en het cliché van een diner bij kaarslicht kan je potentiële partner angst aanjagen. Ook kan de vrees voor ongemakkelijke stiltes of een gebrek aan gespreksstof de druk onnodig hoog maken. Bewaar een dinertje liever voor een tweede of derde date.

Waarom niet een bar? Het is zaak een gezellige, ongedwongen plek, maar mét een licht romantisch sfeer te vinden. Er zijn twee mogelijkheden: overdag koffie drinken of aan het begin van de avond wat drinken.

De eerste date hoeft trouwens niet in een café of restaurant te zijn: samen een wandeling maken (wanneer de zon schijnt) of een picknick in het park zijn uitstekende opties, vooral als je snel wilt ontdekken of die eerste klik zich tot meer kan ontwikkelen.

Heb je specifieke interesses gemeen met je nieuwe geliefde? Dan kan je jullie eerste ontmoeting nog leuker maken door naar een bepaalde festiviteit te gaan of een activiteit te ondernemen, ga bijvoorbeeld bowlen, dan is het ijs sneller gebroken. Naar de bioscoop gaan is echter een optie die wij afraden voor je eerste afspraak: het kletst zo lastig wanneer je twee uur lang in het donker naar een scherm zit te turen. Kortom, na de eerste online klik, kun je het best zo snel mogelijk afspreken op een goede locatie waar jullie elkaar “in het echt” beter kunnen leren kennen!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.