Skip navigation

Enkele simpele manieren om je zenuwen in bedwang te houden op je eerste afspraakje

Laatste update: juni 28, 2017

Je eerste afspraakje, of zoals ze ook wel genoemd worden: first date! Deze woorden betekenen heel wat voor mensen, die actief op zoek zijn naar een relatie voor de lange duur.

Het is de eerste keer dat je iemand ontmoet, die mogelijk je toekomstige partner zou kunnen worden, als er tenminste een vorm van chemie tussen jullie aanwezig is en je je op je gemak voelt bij elkaar.

Bi zo’n eerste afspraakje met iemand, die je ontmoet hebt op een datingsite, kun je behoorlijk zenuwachtig zijn. Er kan namelijk veel op het spel staan en je wilt niets fout doen, dat de kans verkleint iemand tegen te komen die niet alleen interessant is, maar op wie je zomaar verliefd zou kunnen worden.

Er zijn verschillende manieren die opspelende zenuwen te kalmeren en ervoor te zorgen, dat je ontmoetingen net zo soepel verlopen als jij je voorgesteld hebt.

Hier volgt een aantal tips, die je kunnen helpen de spanning te verlagen in aanloop naar een first date en je te helpen optimaal te genieten van je afspraakje.

Kies van te voren een plek uit voor je eerste afspraakje!

Als je van te voren weet waar je date zal gaan plaatsvinden, dan kun je je in ieder geval al een beeld vormen van de omgeving. Dit zorgt voor rust en je kunt je ernaar kleden. Als je weet waar je naar toe gaat, hoef je je over een aantal details al geen zorgen meer te maken, en je kiest natuurlijk altijd een plek waar jij, en hopelijk je date ook, zich op het gemak voelen.

Je vermijdt zo ook de ongemakkelijke conversatie van het over en weer aanbieden een plek te kiezen. Kies jij maar! Nee, doe jij maar! Een keuze van te voren voorkomt dat en je kunt je meteen concentreren op de persoon zelf. Een rustig tafeltje, een drankje en een goed gesprek kan jullie beiden helpen elkaar te leren kennen.

Er zijn natuurlijk andere mogelijkheden, tenslotte kan niet iedereen zich vinden in een rustig gesprek en is men liever wat actiever tijdens een date. Samen iets leuks doen kan ook een geweldige manier zijn iets over het karakter van de ander te weten te komen.

Het gaat er vooral om dat jullie beiden kunnen genieten van het moment van samenzijn, ontspannen elkaar leert kennen zonder constant na te moeten denken over wat te zeggen, of de ander te overtuigen wat een geweldige vangst je zou kunnen zijn.

Zorg dat je van te voren al een aantal interessante gespreksonderwerpen hebt!

Spontaniteit is vaak één van de belangrijkste elementen binnen romantiek en verleiding. Als je echter niet in een situatie wilt geraken van de ongemakkelijke stiltes tijdens een gesprek, zorg er dan voor dat je bij voorbaat een aantal onderwerpen van gesprek hebt voorbereid, die je te allen tijde gemakkelijk ter sprake kunt brengen. Het houdt de conversatie aan de gang.

Het is echt niet de bedoeling een compleet gesprek voor te bereiden, het is gewoon van belang dat je voortdurend iets bij de hand hebt om over te praten zonder er hard over na te moeten denken.

Stel je verwachtingen niet te hoog!

We dromen er allemaal van om een perfecte partner, man of vrouw, te vinden, waarbij je al nerveus wordt met het idee dat je bij je first date meteen verliefd wordt. Het is beter de spanning wat te verminderen door een wat meer realistischer verwachtingspatroon te creëren.

Als je ervan uit gaat gewoon een leuke date met een interessant iemand te hebben in plaats van voortdurend stil te staan dat je de liefde van je leven wilt vinden, dan heb je meer kans je zenuwen in bedwang te houden en jezelf te zijn zonder te hoeven forceren.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.