Skip navigation

Een Serieuze Relatie Opbouwen

Laatste update: oktober 7, 2015

Opbouwen van een serieuze relatie is het doel van duizenden Franse singels die op zoek zijn naar een liefdesverhaal dat mooi is en voortduurt. Het kan echter moeilijk en gecompliceerd zijn om de juiste persoon te vinden: één die al jouw fouten zal accepteren; die je iedere dag zal verleiden gedurende de rest van je leven; die net zoveel tijd als jij wil investeren om het samenzijn en de liefde te behouden waar jullie als nieuw koppel van genieten. Een serieuze relatie creëren gebeurt stap voor stap, met een vleug motivatie en een goede dosis gevoelens. Hier zijn onze tips om jou te helpen het beste recept te vinden!

Een serieuze relatie stap voor stap

Om een serieuze relatie op te bouwen, zijn een aantal essentiële stappen nodig. De periode van single zijn voorafgaand aan een nieuwe relatie geeft je de mogelijkheid om meer te leren over jezelf. Weet je echt wat je nodig hebt om gelukkig te zijn? Als je gescheiden bent, vraag jezelf dan af wat je van een toekomstige serieuze relatie wilt. Overweeg welke gevoelens uit je vorige relatie je niet meer wilt ervaren in de toekomst, zoals jaloezie of een gebrek aan vertrouwen. Voor het opbouwen van een serieuze relatie, is het nodig jezelf de juiste vragen te stellen.

De periode waarin je je nieuwe partner leert kennen is ook een goede tijd voor een persoonlijke evaluatie. Nu is het de juiste tijd om een licht te laten schijnen op de tekortkomingen van je vorige relatie en te beslissen over de criteria die jij het meest belangrijk acht, om ervoor te zorgen dat deze nieuwe romance de best mogelijke start krijgt.

De perfecte man of vrouw bestaat niet

Je wilt een perfect liefdesverhaal beleven, je bent veeleisend als het op criteria voor het kiezen van een partner aankomt; dit is normaal. Dat gezegd, de perfecte man of vrouw bestaat niet en dit wetende, is het nodig dat je meer vergevingsgezind bent op bepaalde punten en meer flexibel op andere. Dit is een goed moment om een kleine lijst te maken, waarin je niet alleen de essentiële voorwaarden voor een toekomstige partner in zet, maar ook de optionele. Bijvoorbeeld, misschien ben je op zoek naar een man die geen kinderen heeft en in Zuid-Frankrijk woont. Het feit dat hij kinderloos is kan een essentieel punt voor jou zijn, maar waar hij woont is iets dat open staat voor verandering en meer flexibel, wat betekent dat je het als optioneel kan classificeren.

Deze simpele self-assessment taken zullen voornamelijk bruikbaar zijn bij het tot opbouwen van een solide basis voor een toekomstige serieuze relatie. Een vaag verlangen hebben om een duurzame relatie op te bouwen is prima, maar het is veel beter om precies te weten hoe en, idealitair, met wie! Deze besluiten zullen bruikbaar zijn bij het creëren van jouw advertentie op de website van jouw keus.

Het draait om compromissen

Na het eerste contact en een paar uitwisselingen, begin je je af te vragen of de relatie een kans heeft om serieus en duurzaam te worden. Vraag jezelf af of je bereid bent moeite te doen om deze relatie op te bouwen. We hebben het niet over toegeven aan alles wat je nieuwe partner wil, maar meer om na te denken over het aangaan van dit avontuur met een flexibele attitude. Onthoud dat een relatie uit compromissen bestaat en perfect bij elkaar passen heeft tijd nodig.

Net als het in staat zijn om compromissen te sluiten, is het ook belangrijk om een relatie tijd te gunnen. Velen falen, soms veel te snel, om samen te blijven als koppel terwijl ze misschien zichzelf meer kansen zouden moeten geven om te bewijzen dat de relatie kan werken.

Instaan voor uw gedrag, een sfeer van vertrouwen creëren, de fundering van medeplichtigheid als koppel opbouwen, alles over elkaar leren en intimiteit ontdekken; dit zijn allemaal stappen die om geduld en investering vragen. Het kost veel meer dan een dag of twee om te begrijpen of jullie beiden gemaakt zijn om samen te leven. De kracht van liefde wordt pas op de lange termijn zichtbaar, omdat ‘als liefde blijft voortbestaan, deze als de basis voor jouw leven dient’ (David Levithan).

Learn more about "serieuze relatie"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.