Skip navigation

Online daten: dit zijn de woorden die ervoor zorgen dat jij meer singles aantrekt!

Laatste update: mei 28, 2018

Een foto is ontzettend veel waard. Wanneer je op een website voor online daten een profiel aanmaakt, is de keuze van een foto net zo belangrijk als het eerste berichtje dat je stuurt.

Naast je persoonlijke foto is ook het stukje ‘over mij’ enorm belangrijk. Natuurlijk ziet een persoon als eerste je profielfoto en daar zal de eerste indruk ook op gebaseerd worden, maar ook de rest van je profiel zal later bekeken worden.

Op datingsites zijn superveel profielen, dus zorg ervoor dat jij eruit springt!

De meest gewaardeerde eigenschappen bij online daten zijn eerlijkheid, intelligentie, zelfvertrouwen en seksuele aantrekkingskracht

Als je succes wil hebben met online daten, zou je eens na moeten denken over het maken van een ‘charmante’ profielomschrijving. Waar je dan op moet letten?

Eerder gedaan onderzoek door een populaire dating site, waarbij ruim 400.000 profielen zijn geanalyseerd, laat zien dat mannelijke daters op zoek zijn naar vrouwen die sexy (15%), eerlijk en oprecht (10%) en zelfverzekerd (7%) zijn.

Bij dit onderzoek is ook naar de vrouwelijke daters gekeken. Hieruit blijkt dat ook vrouwen soortgelijke eigenschappen in een partner zoeken: eerlijkheid (13%) en zelfverzekerdheid (9%) zijn heel belangrijk. Ook zijn intelligente mannen heel aantrekkelijk voor de vrouw.

Probeer als man dus slim over te komen, daar valt de vrouw op online dating sites voor! Het uiterlijk en de mate van aantrekkelijkheid blijken voor de man belangrijker dan voor de vrouw.

Vrouwen willen liever een man met een mooi innerlijk dan iemand die geobsedeerd is door zijn uiterlijk.

Welke woorden werken niet op online dating profielen?

Denkend aan de ideale partner zouden de meeste singles een relatie willen met iemand die:

  • Zorgzaam en betrouwbaar is
  • Hetzelfde gevoel voor humor heeft
  • Dezelfde interesses en waarden in het leven heeft

Deze eigenschappen worden echter als iets vanzelfsprekends gezien. Onderzoek laat dan ook zien dat singles die zichzelf omschrijven als ‘gelukkig’ en ‘betrouwbaar’, minder succes hebben in het daten. De reden? Voor singles zijn dit noodzakelijke basiseigenschappen voor iedere partner.

Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar ideaalplaatje als het gaat om de perfecte partner.

Als je echter laat zien dat je open, zelfverzekerd, eerlijk en intelligent bent, dat je op zoek bent naar een relatie en dat je je uiterlijk belangrijk vindt (maar zeker niet te ijdel bent), dan vermenigvuldig je je kansen om een online match te vinden!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.