Skip navigation

Kittenfishing: de nieuwste online dating trend

Laatste update: april 27, 2018

Online naar een liefdespartner zoeken, dit kan een geweldige ervaring zijn. Toch heeft deze moderne manier van daten ook een negatieve kant: er kan van alles gebeuren op het internet, ook minder leuke dingen!

Catfishing, ghosting, benching… Allemaal zaken die zorgen dat het noodzaak is dat singles hun ogen wijd openhouden bij het online daten, om niet teleurgesteld te worden bij het zoeken naar een potentiele partner.

Tegenwoordig is er namelijk weer een andere vervelende trend op het gebied van online daten, weer één die wereldwijd een nare ervaring kan zijn voor duizenden singles: Kittenfishing.

Wat is kittenfishing?

Het fenomeen ‘catfishing’ kennen we al een aantal jaren, dit is iemand die de identiteit van een ander (vaak iemand die aantrekkelijker oogt) gebruikt om in contact te komen met leuke singles. Met de intentie om met hen uiteindelijk een romantisch avontuur te beginnen.

De nieuwe online datingtrend kittenfishing, lijkt hier enigszins op. In die zin, dat iemand ook liegt over het feit hoe hij of zij er daadwerkelijk uitziet tijdens het online contact met de vrijgezellen.

Ze nemen dan wel niet iemand anders zijn identiteit aan, maar bewerken hun voorkomen op een onrealistische manier in de hoop dat ze zo aantrekkelijker overkomen en hierdoor singles verliefd op ze worden.

Hun online dating profiel wordt verfraaid met verouderde foto’s (jonger, slanker) of de persoonlijke beschrijving is veel idealistischer dan de werkelijkheid.

Wat zijn de meest voorkomende kittenfishing kenmerken?

De dating app Hinge, de dienst die ook de naam voor het fenomeen heeft verzonnen, heeft onlangs een enquête uitgevoerd waarbij zij haar leden heeft gevraagd naar hun ervaringen met dergelijke bedriegers.

Er waren niet veel gebruikers die het gevoel hadden misleid te zijn: slechts 2% van de mannelijke gebruikers en 1% van de vrouwen.

Toch bleek dat 38% van de mannen en 24% van de vrouwen waren gekittenfished door andere singles.

Er waren drie hoofdpunten waar de meeste kittenfishers over logen: hun eigen voorkomen (voornamelijk de lengte en het gewicht); hun leeftijd; het niveau van hun genoten onderwijs of hun professionele niveau.

Wat kun je eraan doen om jezelf te beschermen tegen kittenfishing?

Video-daten is de beste optie om te zorgen dat je geen slachtoffer wordt van kittenfishing.

Als je een andere single online ontmoet, nodig hem of haar uit voor een videochat voordat je elkaar face-to-face ontmoet. Alleen op deze manier krijg je een realistisch beeld van hoe de ander daadwerkelijk is.

Veel vrijgezellen vertrouwen tegenwoordig meer op video dating apps als ze potentiele matches willen ontmoeten.

Dus als het jouw doel is om andere oprechte singles te ontmoeten, wees dan ook zelf eerlijk op jouw online dating profiel.

Probeer ook eens video dating en bereid je voor om jouw perfecte match te ontmoeten!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.