Skip navigation

Hoe kies je de beste profielfoto?

Laatste update: april 1, 2016

Het is echt niet eenvoudig om voor een online datingsite een geschikte profielfoto uit te kiezen! Heel veel profielen hebben foto’s van slechte kwaliteit en gaan al helemaal voorbij aan de belangrijkste basisfunctie, namelijk om te verleiden. Om jou hierbij op weg te helpen, hebben we een paar tips op een rijtje gezet. Zo kun je de volmaakte foto laten maken waarmee je jouw grote liefde snel zult veroveren.

De fijne kneepjes van het vak

Heb je toevallig goede (amateur)fotografen in je kennissenkring? Dan heb je mazzel en moet je ze zeker inschakelen voor het maken van een onweerstaanbare profielfoto. Fotografen hebben verstand van belichting en werken in een studio of op een leuke locatie. Wat je absoluut niet moet doen, is foto’s laten maken met een groothoeklens. Dergelijke objectieven hebben de neiging om het beeld te vervormen. Beter kun je kiezen voor een onscherpe achtergrond, waardoor je meer diepte in de foto krijgt. Je kunt ook aan de slag gaan met kleurenfilters, maar doe het niet te gek! Of kies voor een stijlvolle zwart-wit foto. Hou je ook in als je met bewerkingsprogramma’s aan de slag gaat en maak er geen Facebook of Instagram avatar van. Bezoekers van de datingsite willen vooral graag weten hoe jij echt bent.

Je kunt jezelf beter beschrijven aan de hand van je hobby’s, interesses en stijl. Jij bent immers een uniek en interessant individu en dat zou jouw profielfoto moeten weerspiegelen. De gekozen afbeelding is in feite een eerste indruk die de ander moet verleiden om jou te willen ontmoeten. Gewoon jezelf zijn (we zijn toch immers allemaal mooie mensen) daar kom je heel ver mee.

Stap in de spotlight en onthul jezelf!

1 Wie ben jij? Etaleer jezelf! Houd je van klimmen, hardlopen, katten of tuinieren? Laat je passies terugkomen in jouw profielfoto.

2 Wanneer je een druk sociaal leven hebt en vrienden belangrijk voor je zijn, kies dan een gezellige foto waarop je je vermaakt met vrienden. Uiteraard moet wel direct duidelijk zijn om wie het gaat.

3 Let op de ‘signalen’ die een foto kunnen uitzenden… Een man die zijn pasgeboren neefje in zijn armen heeft, kan de verkeerde boodschap geven. Hij zou hiermee onbedoeld vrouwen kunnen aantrekken die hun biologische klokje wel heel hard horen tikken.

4 Heb je een huisdier? Dan heb je een grote troef in handen! Gevoelige mensen voelen zich vaak aangetrokken tot foto’s die geborgenheid en tederheid uitstralen.

5 Laat je van je beste kant zien! Gebruik daarom een flatterende, maar toch natuurlijke foto. Geloof ons nou maar, het werkt echt!

Als je na het lezen van bovenstaande tips toch nog twijfels hebt, stel jezelf dan deze eenvoudige vraag: hoe zie jij er normaal gesproken in het dagelijks leven uit? Vergeet niet dat plezier en levenslust heel veel aantrekkingskracht hebben. Lach breeduit en laat gewoon het beste van jezelf zien op jouw dating profielfoto.

Eén foto meer zegt nog altijd meer dan duizend woorden – onderschat daarom nooit het belang van een aantrekkelijke foto.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.