Skip navigation

Waarom 1 op de 5 vrouwen liefde online vinden

Laatste update: april 1, 2016

Mocht het zo zijn dat er maximaal 1 keer per jaar singles feestjes georganiseerd worden in je stad (met een bevolking van een paar duizend is dat niet vreemd!) en de meeste gasten dan nog eens dubbel zo oud zijn (of jong genoeg om je baby neefje te zijn) zal je waarschijnlijk een andere manier moeten vinden om een nieuwe man tegen te komen! Het goede nieuws: online dating opent deuren naar een heel netwerk van singles wiens gemeenschappelijke doel allemaal is: het vinden van hun droompartner.

Dating sites hebben allerlei soorten profielen. Nietsnutten die je snel zult moeten identificeren en vermijden, charmeurs die in elke haven een vrouw zoeken, ontzettend verlegen mensen, leugenaars, mensen die geen beslissingen kunnen nemen en ga zo maar door. Gelukkig zijn er ook geweldige mannen die cool en charmant zijn en maar wat graag een vrouw als jij zouden willen ontmoeten.

Dating sites lijken wel magische poorten waarlangs ‘Theodoor, 32 jaar oud met bruin, krullend haar, gitaar spelend en fan van vinyl en piano bars’ erin kan slagen ‘Louise, 29 jaar, blondine, choreograaf, cinefiel die houdt van cupcakes en rondhangen met vrienden’ te ontmoeten.

Als Theodoor en Louise waarschijnlijk met elkaar overeen komen en voor elkaar vallen komt dat omdat dating sites niet enkel maar databases zijn met singles maar echt een manier om je partner te vinden. Hoe dan? Via jouw selectie criteria, voorkeuren en voorkeuren op liefdesvlak. Om de voordelen van deze magische poorten samen te vatten, zonder wie Theodoor en Lousie elk hun eigen liefdeloze wereld waren gebleven in plaats van met elkaar richting een happy ending te twerken, zijn hier 5 overtuigende argumenten waarom online dating misschien wel iets voor jou is.

1. Er zijn heel wat vissen in de zee

Het heeft geen zin elke dag te kwijlen over de knappe man die je elke dag in de koffie shop ziet maar waar je te bang voor bent om echt contact te maken. Bij dating sites heb je dan ook het voordeel: het is heel zeker dat de leden niet enkel daar zijn om een caramel Frappuccino te bestellen! De zaken liggen bij deze platformen dan ook heel wat minder ingewikkeld dan in het dagdagelijkse leven. Wat mensen dan ook mogen beweren: het kan bijzonder handig zijn om toegang te hebben tot zo’n grote database aan beschikbare en bereidwillige singles.

2. Je zult snel de voordelen van filters ontdekken

Laten we even aannemen dat je geen fan bent van bodybuilder types, grote blondines of schaak fanatici: geen enkel probleem! Of je nu lid bent van Be2, Zoosk of Parship: je kan je selectiecriteria verfijnen en beslissen waarnaar je zoekt in de ideale man. Enkel jij bent de rechter wat betreft de profielen van je datingopties zodat jij kan verzekeren dat ze wel aan de nodige criteria voldoen. Deze populaire filters zijn dan ook enorm handig gezien ze in grote mate je tijd besparen bij het kaf van het koren scheiden voor je kiest met wie je nu eigenlijk op date wilt gaan.

3. Als je een blauwtje loopt zijn er geen getuigen

Ongetwijfeld één van de grootste obstakels in het ontmoeten van nieuwe mensen is de angst voor afwijzing. Als iedereen de moed zou hebben om mensen in de straat te benaderen zonder de angst voor afwijzing zouden dating sites nooit gemaakt zijn! Dus ja, zelfs al lijkt het op de minder moedige en meer verlegen aanpak – en dan hebben we het nog niet over het gebrek aan romantiek – is het makkelijker om contact op te nemen met iemand op basis van een profiel en een foto dan uren te wachten voor je op straat iemand tegenkomt die je wel bevalt en dan misschien afgewezen worden.

4. Het bespaart geld

Denk er maar eens over na. Make-up, haar, kleren: weet je nu al waarom online dating goedkoper is? Het is simpel: je kunt mensen bekijken terwijl je aan het luieren bent op je bank in je pyjama. Je hoeft zelfs geen douche te nemen voor je eerste contact! Je mag dan nog altijd moeten gaan voor de eerste echte date maar de kans dat deze succesvol zal zijn is al meteen 25% groter door de voorbereiding ervoor zonder dat je al geld aan mascara en lingerie hebt moeten uitgeven. Hoe geweldig is dat!

5. Je wint ervaring bij elke stap van de weg

De eerste keer dat je contact met iemand opneemt weet je vast nog niet hoe om te gaan met de hele “dus wat doe jij als beroep?”-scene. Of misschien de vraag “wat zijn je plannen voor dit weekend?” wanneer het antwoord is dat je voor je oma moet zorgen of de kat van je vriend Camille! Kortom: bij online dating is het eerste contact cruciaal en zal dit 90% van de verdere relatie bepalen. De tweede keer leer je dan weer iets nieuws bij, bijvoorbeeld dat je niet had voorzien dat de vriend die je uitnodigde voor een barbecue vegetarisch is. Hoe meer je online dating oefent hoe beter je er dus in wordt! Je leert de trucjes van de handel en op een dag vindt je de ene die je zoekt: met een beetje charme vallen ze aan je voeten!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.