Skip navigation

Veilig online daten: Hoe belangrijk het is om te checken met wie je gaat daten

Laatste update: mei 19, 2017

Het gebruiken van online dating websites is tegenwoordig iets heel normaals om te doen. Een dagelijkse routine voor vele singles op zoek naar hun wederhelft.

Deze platformen maken het een stuk gemakkelijker om interessante, gelijkgestemde vrijgezelle mannen en vrouwen te ontmoeten en van dates te genieten tot je een partner hebt gevonden.

De kans dat je iemand vindt om een lange relatie mee te beginnen is vrij groot als je websites gebruikt die zich richten op serieuze daters. Echter, soms kan online daten ook uitlopen op een regelrechte nachtmerrie.

Doe een achtergrond controle om te weten met wie je online date

Online daten kan een hele bijzondere ervaring zijn. Om daar zeker van te zijn, is het essentieel om bepaalde veiligheidsmaatregelen te nemen en zoveel mogelijk te weten te komen over je potentiele partner voordat je op een eerste date gaat.

Nieuwe technologie en sociale netwerken zijn geweldige manieren om wat research te doen over je date. Privacy is uiteraard heel belangrijk maar je wilt natuurlijk wel vervelende ervaringen voorkomen. Het beste is om je date op te zoeken via google en zijn aanwezigheid op sociale netwerken als Facebook, Twitter en Instagram te checken.

Je komt niet alleen achter de echtheid van een profiel maar ziet ook hoe je toekomstige date communiceert met zijn familie en vrienden. Een ander voordeel is dat je gelijk achter zijn/haar interesses komt en die kan je dan weer gebruiken om het ijs te breken tijdens een eerste date.

Echter, sla niet door en wees discreet! Als je bijvoorbeeld alleen nog maar telefoonnummers hebt uitgewisseld en elkaar nog geen link van je profiel op social media hebt gegeven, kan een vriendschapsverzoek best afschrikken.

Vertrouw op je instinct en spreek af op een drukkere publieke plek

Als je beide klaar bent om elkaar offline te ontmoeten, en je hebt hem/haar online gecheckt, zorg er dan voor dat de eerste ontmoeting op een druk bezochte plek is en dat een vriend of familielid weet met wie je af hebt gesproken en waar je je elk moment bevindt.

Vertrouw op je gevoel! Als iets tijdens jullie ontmoeting niet goed voelt, twijfel dan niet om de date te beeindigen met een beleefd excuus en weg te gaan.
Met het gebruik van deze veiligheidstips zorg je er gegarandeerd voor dat de kans op een vervelende date minimaal wordt.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.