Skip navigation

Datingsites: de juiste houding

Laatste update: december 28, 2015

Nee, online daten is niet passé! Het tegendeel is eerder waar: het kan een grote ommezwaai in je liefdesleven betekenen! Nee, datingsites zijn niet voor losers, je vindt er mensen zoals jij en ik, die er ook van dromen hun grote liefde te vinden. Want wie wil dat nou niet?

Het principe is heel simpel, je kiest een datingsite die past bij wat je zoekt (serieuze relatie vs sexdating) en vervolgens beproef je je geluk, MAAR, niet voordat je een paar regels in acht neemt en de juiste houding aanneemt – de houding die ze voor je doet vallen en van jou een echte verovering maken!

#1 Regel n°1: Kies de juiste profielfoto

Dat wil zeggen: niet die waar je met je ex op staat, en ook niet die met je moeder of oma… Zet je ego even opzij en laat liever je gezicht zien dan je al dan niet gespierde body. Zonnebrillen, petjes, etc. verbergen je “ware ik”, dus wees zo eenvoudig en naturel mogelijk. Kies bovendien een foto met een goede kwaliteit… geen vage of gepixeleerde foto’s, en geen foto is helemaal een no go! We herhalen het nog eens maar het vergroot de kans op een afspraakje enorm: post een foto van jezelf…. (niet van je nichtje die model is of van een Engelse boyband…).

#2 – Regel n°2: Leg je kaarten op tafel: zeg waarnaar je op zoek bent

Op datingsites zoals Zoosk, Meetic, Cdate hoef je niet hele verhalen te schrijven, maar het is wel verplicht een kleine beschrijving te geven van het type relatie dat je zoekt. Alleen een spannend avontuurtje? Geef het (jezelf) meteen toe. En romantici op zoek naar ware liefde, beschrijf wat jou ontroert. Als je specifieke criteria hebt, van welke aard dan ook, kun je maar beter vanaf het begin open kaart spelen.

#3 – Regel n°3: werk aan je hoffelijkheid

Galant zijn is de basis! Weg met platheid… Blijf bovendien niet te lang bij banaliteiten hangen maar kom, vriendelijk en hoffelijk, tot de kern van de zaak. Een opening als “ik ben gek op je lippen” of “je bent m’n 22e verovering” is dus niet ideaal. Vergeet niet dat een datingsite een verlengstuk is van het echte leven, je bent er om te vleien en te verleiden…

#4 – Regel n°4: wees 100% beschikbaar!

De grootste vijand voor je liefdesleven is je ex! Reken af met je oude relaties, wees duidelijk tegen jezelf en laat je aanbidder of aanbidster merken dat je volledig beschikbaar bent en klaar bent om je in een nieuwe relatie te storten.

#4bis – Regel n°4bis: wees realistisch, de prins op het witte paard bestaat niet…

Je jaagt de helft van de leden van een datingsite weg als je buitenproportionele verwachtingen hebt… Maak onderscheid tussen romantiek en een onrealistisch ideaalbeeld, maar wees niet wanhopig!

#5 – Regel n°5: Ga zo snel mogelijk over op IRL, In Real Life…

Want alleen de eerste stap zet je online. Het heeft geen zin je psychologisch te pijnigen, de druk op te voeren of te fantaseren: de volgende stap is een ontmoeting! Neem het voortouw, stel een afspraak voor. Vergeet niet dat foto’s soms kunnen bedriegen dus laat de spanning niet te lang duren. Voor een eerste afspraak is eenvoud vaak beter dan een exclusief diner in een of ander paleis. Een uitnodiging om wat te gaan drinken is meer dan genoeg om te zien of jullie open staan voor een tweede date…

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.