Skip navigation

Singles: durf het aan om alleen uit te gaan

Laatste update: oktober 9, 2015

Je hebt zin om vanavond uit te gaan, maar kunt niemand overtuigen om mee te gaan. Alleen omdat je vrienden thuisblijvers zijn, hoeft dit niet te betekenen dat je volgens dezelfde regels moet leven. Als je uit wilt gaan, waag de sprong dan gewoon, want ‘er bestaan geen vreemden, alleen vrienden die je nog niet hebt ontmoet’. We publiceerden meerdere artikelen met tips voor singles die mensen willen ontmoeten. Als je motivatie nodig hebt om alleen uit te gaan, is het de moeite waard om je te beseffen dat het concept voor succes eenvoudig is: een vleugje lef, afgemaakt met een besprenkeling van humor. Want het is echt niet moeilijk om anderen te benaderen.

Ga alleen uit en leer hoe te flirten

Wanneer je in een groep of met een paar vrienden uitgaat zit je in je comfort zone! Zozeer zelfs dat er een tendens ontstaat om een toeschouwer te blijven en vanaf de zijlijn te kijken naar het eb en vloed van de avond, in plaats van de controle te nemen over de gebeurtenissen.

Veel singles vertrouwden ons toe dat ze het niet moeilijk vinden om alleen uit te gaan als ze op vakantie zijn, omdat hun status van toerist dit soort uitjes legitimeert. Toch is het precies hetzelfde als in jouw woonplaats. Ken je daar trouwens de beste uitgaansgelegenheden?

Vanaf het moment dat je alleen uit begint te gaan, zal je zelfvertrouwen aanzienlijk stijgen. Zelfs als je in het begin een paar ervaringen een beetje moeilijk vindt, zullen er prachtige avonden en onvoorziene ontmoetingen plaatsvinden, die zorgen voor onvergetelijke herinneringen.

Wat zijn de beste manieren om mensen te ontmoeten?

Een stel leuke kleren, een houding die zelfvertrouwen uitstraalt, enkele (korte) gespreksonderwerpen binnen handbereik en wat voorbereide antwoorden op de vragen die je waarschijnlijk wel zult krijgen: “Wat doe je voor de kost?” of het scherpe “Waar zijn je vrienden?”.

Het heeft geen enkele zin het feit dat je alleen bent te verbergen, dus wees eerlijk en neem controle over de situatie. Als je je zorgen maakt of je als een loser overkomt, kun je er zeker van zijn dat alleen uitgaan respect zal krijgen; het hangt allemaal af van hoe je het aan anderen presenteert. Het is niet omdat niemand van je vrienden met je naar buiten wil (of omdat je niet zoveel vrienden hebt), maar omdat je er zelf voor hebt gekozen om daar alleen te zijn. Nee, het is niet zo dat al je vrienden huismussen zijn, maar je wilde gewoon een beetje plezier hebben en een aantal aardige mensen ontmoeten. Hoe dan ook, zij lopen een aangename avond mis, is het niet?

De eerste stap: durf om in een groep te stappen

De ideale eerste stap is om je bij een vrij grote groep mensen aan te sluiten en op een natuurlijke manier een paar woorden met hen te wisselen: bijvoorbeeld commentaar op de muziek, dansstappen, etc.

Enkele gouden regels om terugslagen tot een minimum te beperken:

  • Ben je slecht op je gemak, onthoud dan dat degene met wie je spreekt dat waarschijnlijk ook is.
  • Wees niet te kieskeurig en beoordeel niet op uiterlijk.
  • Stap niet op een groep af die alleen staan te kijken, dit kan overkomen als een beetje vreemd en opdringerig.
  • Laat mensen zien dat je er gewoon bent om te socialiseren en om het naar je zin te hebben in plaats van overduidelijk op zoek te zijn naar een date.
  • Goede omgangsvormen en respect zijn altijd correct.

Vergeet niet dat, hoewel alcohol remmingen weg laat vallen en je in de feeststemming brengt, niemand blij is met een dronken persoon in hun groep. Plezier hebben is niet hetzelfde als dronken zijn; gun jezelf een paar drankjes voor Nederlandse moed maar ken je grenzen en probeer deze niet te overschrijden.

Ten slotte is de sleutel tot het slagen in het ontmoeten van mensen als je alleen bent, om in harmonie met de omgeving te zijn en daar te zijn waar de actie is. Zijn mensen aan het dansen of zingen? Doe dat ook! Is er een tafelvoetbalspel in de bar? Stel een wedstrijd voor. Als je alleen zit te drinken aan de bar, probeer dan aan een tafel te gaan zitten die al bezet is, bij voorkeur in een groep met allemaal mensen van één geslacht. Ben je een man, loop richting een tafel met alleen vrouwen. Wees beleefd, lach en geef niet de indruk dat je wanhopig bent en je zult merken dat de meeste mensen je een stoel zullen bieden: het moeilijkste gedeelte is voorbij!

Learn more about "Ons advies voor singles"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.