Skip navigation

Wanneer singles verslaafd raken aan online dating

Laatste update: oktober 9, 2015

Dating websites kunnen een verslaving aan het ontmoeten van nieuwe mensen veroorzaken omdat zij het proces ondersteunen en erg gemakkelijk maken. Terwijl we in het verleden dit type sociale interactie niet nodig hadden, creëren dating websites nu meer een behoefte aan veel verschillende ontmoetingen dan aan gewoon één ontmoeting. Hoe weet je zeker dat een bepaalde ontmoeting je gelukkig zal maken als er zo veel singles actief zijn op verschillende dating sites? Sommige dating websites hebben een constante behoefte gecreëerd om hun verleidingskapitaal te testen: hoeveel afspraakjes iemand heeft, hoeveel eerste dates, hoeveel eerste contacten? Wij hebben een groot aantal dating adviezen voor singles samengesteld voor wie online dating nieuw is, met als doel hen de juiste gedragingen te tonen om de perfecte persoon te vinden en deze platformen goed te gebruiken zonder eraan verslaafd te raken!

Dating websites en zoektocht scenarios

Ook al weet iedereen het eigenlijk wel, sommige mensen zoeken nog steeds vertwijfeld naar perfectie, terwijl in werkelijkheid de perfecte persoon niet bestaat! Het is echter heel goed mogelijk een man of vrouw te vinden waarmee een blijvende relatie kan worden aangegaan. Veel singles worden nog steeds in de verleiding gebracht om te kijken of ze de best mogelijke partner kunnen vinden in plaats van te houden wat ze hebben. Er komt een punt waarop je moet stoppen met denken over ‘de volgende’ en ‘stop’ moet zeggen tegen online dating.

Hoeveel stellen hebben elkaar op het internet ontmoet zonder de tijd te nemen om uit te vinden of hun relatie stabiel zou kunnen zijn en serieus zou kunnen worden, alleen omdat ze te zeer geobsedeerd waren door de behoefte om te weten of ze nog andere contacten en kansen hadden? Hoe weet je waar je moet stoppen en of je de juiste persoon hebt gevonden om een blijvende relatie mee aan te gaan?

Helaas hebben wij geen antwoord op deze vraag. Wat we wel weten is dat wanneer iemand bij de zoektocht naar liefde afhankelijk wordt van een dating site, het idee ontstaat dat ’alles mogelijk is’. En wat gebeurt er als ik andere mensen zou ontmoeten? En wat als die persoon niet de ware is? Als je nooit probeert een relatie op te bouwen in het echte leven en je jezelf afsluit van de wereld van online mogelijkheden, dan zal je nooit het antwoord op deze vraag vinden.

Meerdere gelegenheden om iemand te ontmoeten kunnen de keus moeilijk maken

Mensen die dating sites niet kunnen opgeven, zelfs als ze zich uiteindelijk in een relatie bevinden, zijn hier niet de schurken. De waarheid is dat ze gewoonweg verslaafd zijn aan het spel. Ze verbruikten veel tijd wanneer ze tientallen keren hun profiel uitstuurden, zochten in de gefilterde online profielen van andere singles, werkten aan hun introductieteksten en misschien wel tientallen opwindende ontmoetingen hadden.

Een romantische ontmoeting wordt gecreëerd door die ene persoon te kiezen boven alle anderen en te zeggen: ‘dit is degene die ik kies’. Het kan een moeilijke keuze zijn, zowel heel opwindend als tegelijkertijd beangstigend. De illusie een nog beter iemand te vinden kan daarom gaan overheersen en mensen verslaafd maken. Singles bereiken nooit de echte voldoening van het vinden van liefde online.

Liefde wordt de huidige werkelijkheid

Als dating sites gezien worden als een wegwerpartikel en als we, iedere keer als we twijfelen, ernaar terugkeren, dan zitten we zeker vast aan een single bestaan voor de rest van ons leven. Terwijl dating sites eenheid kunnen creëren kunnen ze ook een celibatair bestaan laten voortduren!

Een relatie verandert en ontwikkelt zich in de loop van vele weken en maanden: dit is heel normaal! Het is relatief gemakkelijk om na een aantal weken te ontdekken dat de vonk is uitgedoofd en de ontmoeting uiteindelijk niet meer zo hartstochtelijk is als deze ooit was… De reactie van sommige mensen zal een onmiddellijke terugkeer naar dating sites zijn.

Als deze reactie steeds weer optreedt is het zeker dat je een online dating verslaving hebt ontwikkeld…

Learn more about "Ons advies voor singles"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.