Skip navigation

Ons advies voor singles

Laatste update: oktober 12, 2015

Alleen leven lijkt ok te zijn voor bepaalde mensen, zoals diegenen die ervan houden een ongestoord te genieten van een tv marathon, diegenen die veel plaats willen in bed, diegenen die echt behoefte hebben aan hun eigenste eigen tofu-tonijn salade. Kortom, er zijn singles die heel gelukkig zijn met zichzelf te wijden aan hun eigen leven. Langs de andere kant, velen onder hen lijden onder hun eenzaamheid en worden geplaagd door een chronisch gevoel van ongemakkelijkheid. Zij vrezen familiebijeenkomsten of het ontvangen van geschenken zoals ’40 éénpersoon receptideeën’. Ze bezoeken nauwelijks hun vrienden die koppels zijn, omdat hun gedeeld geluk tot teveel jaloersheid leidt. Als jij je hierin herkent, dan is het tijd om je status te veranderen en je moeder gerust te stellen in haar vrees dat ze nooit grootmoeder gaat worden. Om hierin te slagen, volg ons dating advies over hoe je de juiste persoon kan ontmoeten en zo, eindelijk, de helft worden van een (h)echt koppel.

Neem liefde in je eigen handen

Om te beginnen, stop met wachten op Prins Charming … wanneer je single bent, is het geen goed idee om passief af te wachten tot wanneer de juiste langskomt. De realiteit is het tegengestelde van sprookjes: om de liefde te vinden, moet je zoeken! Ga buiten, beweeg, zoek, succes in de liefde komt bij zij die ernaar op zoek gaan! Of het nu op een datingsite is, via sociale netwerken of via vrienden, het single leven achter je laten betekent buiten komen en andere mensen contacteren.

Disco’s, bijvoorbeeld, zijn een perfecte plek voor singles om anderen te leren kennen. Er is een gedeelte passie (muziek), met een brok sensualiteit als extra troef (afhankelijk van het soort dans) dat kan leiden tot een relatie. Dansen met elkaar is een fantastische manier om de andere te leren kennen en uit te vinden of je bij elkaar past. En, vergeet niet dat vrouwen van mannen houden die kunnen dansen. Het is een gegarandeerde troef bij het verleiden!

Bezoek plekken waar singles elkaar ontmoeten

De meeste grote steden hebben een goed aanbod van trendy bars met een no nonsense atmosfeer waar men elkaar gemakkelijk kan ontmoeten. De beste moment om daar te zijn is niet laat in de nacht maar wat vroeger in de avond, wanneer de ‘after work’ menigte toekomt om te relaxen na een dag hard werken. Dit is het moment van de dag waar men gericht is op het ontmoeten van nieuwe mensen en praat met iedereen over alles, juist voor het plezier van de ontspanning. Ben je verlegen, neem een aantal vrienden mee en zoek een gelegenheid met een rustigere atmosfeer, meer een lounge-type bar. De open ruimtes maken het dan gemakkelijker en aangenamer om een degelijk gesprek te voeren.

Varieer in je netwerk momenten

We hebben allemaal zo onze gewoonten, maar ons eraan vasthouden, zorgt ervoor dat je niet uit je single leven zal stappen. Om je kansen te verhogen, diversifieer in de plaatsen waar je naartoe gaat. Verander je dagelijkse loop route en grijp de kans om naar nieuwe plaatsen te gaan die je nog niet kent. Vele single-evenementen worden georganiseerd in grote steden; vermijd deze als ze te populair worden en een te breed publiek trekken.

Je hebt waarschijnlijk wel één of meerdere vrienden die ook single is/zijn; het is tijd om via een gezamenlijke inspanning jullie contacten uit te bereiden en elkaar te motiveren in het zoeken naar de liefde. Single-af worden gebeurt niet zomaar, maar is afhankelijk van de acties die je neemt. Durf uit je dagelijkse routine te stappen en je kansen om succes gaan drastisch de hoogte in.

  • Voor je begint met online dating, moet je weten hoe je moet flirten op het internet. We hebben je al wat tips gegeven zodat je weet hoe je moet starten!
  • Om snel een match te maken, zoeken vele singles hun toevlucht tot dating sites. Sommigen worden zelfs verslaafd aan online dating en vergeten een juiste strategie te ontwikkelen, nodig bij het date in het echte leven.
  • Om van een single naar een koppel te evolueren, moet je heel wat toegevingen doen in je dagelijkse leven. Hoe ga je om met deze veranderingen?
  • Als je vriend niet meewil naar een feest, durf je dan alleen te gaan vanavond?

Learn more about "Online dating tips"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.