Skip navigation

Maak een Tinder Profiel

Laatste update: oktober 9, 2015

Tinder is een gratis applicatie, beschikbaar op mobiele telefoons, die een soortgelijke ervaring biedt als speed dating. Het maakt het mogelijk door profielen te scrollen van singels die zich in het door jou aangewezen geografisch gebied bevinden, die je vervolgens kan “liken”. Als die persoon jouw profiel ook “leuk” vindt, dan matcht tinder jou met die persoon, zodat jullie kunnen chatten. Daten via sociale netwerken opent nieuwe horizons voor ontwikkelaars van mobiele applicaties die wedijveren om ideeën die singels helpen liefde te vinden. Het concept lijkt nieuw en revolutionair, maar om er het beste van te maken en te voorkomen dat je je tijd verdoet, zijn hier een aantal tips voor het creëren van een geweldig Tinder profiel…

Kiezen van Tinder foto’s

Tinder werkt niet zoals de meeste conventionele dating sites. Het potentieel voor veel “likes” wordt voornamelijk bepaald door jouw profielfoto. Terwijl andere gebruikers eindeloos scrollen door profielen, kan jij hun aandacht trekken met een geweldige profielfoto die er uit springt. Maar vergeet niet de rest van je profiel niet te verwaarlozen, zoals je andere foto’s en beschrijving. Je moet kort en bondig zijn – met Tinder heb je slechts enkele seconden om een potentiële match te overtuigen dat jij die ene bent.

Dus wat heb je nodig voor een goed Tinder profiel? Het is belangrijk om een hoofdafbeelding te hebben (weet dat sommige profielen geen foto hebben en, natuurlijk, eindigt dat niet goed…) en verschillende secondaire foto’s. Het is ideaal om 4 of 5 foto’s te hebben, met tenminste 3 daarvan die je gezellige kant laten zien (het is belangrijk om te laten zien dat je relaxed en makkelijk in de omgang bent op Tinder). Om nog aanlokkelijker te zijn, kies uitgesproken afbeeldingen die de verschillende kanten van je persoonlijkheid laten zien: een portret als hoofdafbeelding (die ene die alle “likes” zal genereren), één van jou terwijl je aan het sporten bent of een andere leuke activiteit onderneemt, een foto van jou met vrienden, etc.

In essentie, probeer te focussen op de “coole”, “vriendelijke” en “actieve” aspecten van je persoonlijkheid in je foto’s, in gedachten houdend dat sommige activiteiten op foto’s beter overkomen dan anderen (volleybal is veel sexier dan breien).

Specificeer je interesses

Als je jouw Tinder profiel aanmaakt, gebruikt Facebook de data die je al hebt opgeslagen (en dus ook je interesses) om je te koppelen aan anderen. Soms, echter, zijn deze niet altijd up-to-date of relevant. Zorg ervoor dat je jouw Facebook informatie nakijkt, zoals je favoriete muziek, boeken, films, etc. op alles dat niet op zijn plek lijkt of niet langer relevant is voor jou. Om je profiel te optimaliseren, update je interesses en voeg nieuwe toe, omdat ze automatisch ook geüpdatet zullen worden op de Tinder app.

Je hoeft echter niet te liegen over je passies. Jouw interesses zijn een secondair gespreksonderwerp na je eerste introductie (na “Hey. Hoe gaat het? Wat doe jij voor de dagelijkse kost?”). Het zou jammer zijn als je vast komt te zitten in een gesprek, jezelf voordoend als de grootste fan van Grey’s Anatomy terwijl je niet eens de laatste twee seizoenen hebt gezien. Blijf jezelf trouw en wees eerlijk – dat is altijd het beste beleid!

Sla je beschrijving niet over

Terwijl aangeraden wordt om zo gedetailleerd mogelijk te zijn op het profiel van je dating site, is Tinder een totaal ander beestje: het zit hem allemaal in de bewoording, het geplaag en de toon. Jouw beschrijving kan van ondergeschikt belang lijken, maar je moet er niet overheen kijken. Als een potentiële match op jouw profiel heeft geklikt maar jouw beschrijving leeg is gelaten, dan zullen ze het waarschijnlijk geheel overslaan. Het belang ervan kan niet genoeg benadrukt worden.

Beschrijf jezelf in een paar regels (tussen 5 en 8) alsof je jezelf adverteert, maar blijf subtiel doch enthousiast. Vergeet het overbodige “Ik ben Julien. Ik ben 20 jaar oud, groene ogen, ik hou van wandelen in het bos en ben op zoek naar mijn andere helft”. Op Tinder hoort het cool en gezellig te zijn, dus stop er wat energie in! Het wordt niet geadviseerd om een disclaimer in je beschrijving te zetten zoals: “Geen klootzakken. Als je niet serieus bent, sla over!” omdat het overkomt als een agressieve benadering. Op Tinder is het bovenal vriendelijk (je bent daar om mensen te ontmoeten, toch?). Let ook op je spelling, grammatica en de toon van je zinnen.

Dus wat is de truck om een beschrijving te schrijven die de wereld laat zien dat jij een coole houding hebt en dat je relaxed en super-extra-vriendelijk bent (maar natuurgetrouw, uiteraard)? Praat over je ervaringen en anekdotes om interesse bij de ander op te wekken en gelijkgezind over te komen. Voeg een snufje humor en een beetje mysterie toe en je hebt een geweldig profiel.

Door deze paar kleine tips toe te passen, zul je je kansen om een match op Tinder te krijgen en die perfecte date te vangen aanzienlijk verbeteren!

Learn more about "Daten op sociale netwerken"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.