Skip navigation

Hoe flirt je op sociale netwerken

Laatste update: juli 24, 2018

Sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Instragram zijn fantastische middelen om met nieuwe mensen in contact te komen. Ze zijn gemakkelijk toegankelijk, waarschijnlijk de reden waarom zo ook zo populair zijn. Vele mensen zien ze als een goede manier om nieuwe vrienden te vinden, of zelfs een nieuwe partner, zonder de nadelen van uitgaan in het echte leven. Dating via sociale netwerken biedt echte voordelen, als je weet wat je moet doen. Hier zijn enkele nuttige tips over wat te doen, en misschien nog wel belangrijker, wat te vermijden, wanneer je iemand wil leren kennen op een sociaal netwerk.

Vergeet niet, je zit niet op een dating site!

Akkoord, sociale netwerken zijn een fantastische plek om mensen te ontmoeten en jezelf te introduceren, maar ze zijn GEEN dating sites. Niet iedereen die zich registreert, is op zoek naar de ware liefde. Sommige mensen zijn gehuwd, sommigen zijn simpelweg niet geïnteresseerd in een vaste relatie, nog anderen zijn enkel daar om te communiceren met vrienden en familie. Deze mensen zullen je toespelingen niet waarderen, ze kunnen je zelf rapporteren bij de website-eigenaars voor inbreuken op hun privacy. Als je je gaat gedragen als een jager, zal je zowiezo onmiddellijk mensen wegjagen vanaf het eerste moment.

Als je iemand opmerkt die je leuk vindt, en je wil deze persoon leren kennen, probeer je zo naturel mogelijk te gedragen. Misschien kan je een commentaar schrijven op een post van deze persoon? Als ze antwoorden hierop, dan kan je een conversatie starten. Hou het licht verteerbaar, en pak het rustig aan in plaats van direct over te gaan tot een flirterige chat.

Als je erin slaagt een gesprek met de andere persoon aan te gaan, en deze conversatie aan de gang kan houden, dan zal deze persoon misschien wel reageren met een vraag om ‘vriend’ te worden. Met die goede conversaties aan de gang zal is de kans ook groter dat de andere persoon je vriend wordt als jij de uitnodiging verstuurt.

Hou contact: creeër verlangen

Het probleem met heel wat over enthousiaste mensen op Facebook is dat ze geen geduld hebben. Wanneer je een conversatie opstart met iemand die je leuk vindt, zorg ervoor dat je dit gesprek niet domineert. Geef de andere persoon tijd en ruimte om te antwoorden en hun mening of antwoord te geven. Wacht geduldig af tot wanneer ze reageren. Te hevig en te snel reageren zal hen afschrikken, het gevolg is dat je bekend komt te staan als een echte stalker, en misschien wel geblockt gaat worden.

Wanneer het allemaal goed loopt, en je nieuwe vriend wil graag contact met je houden, dan pas kan je een ontmoeting in ‘real life’ voorstellen. Als je nieuwe vriend onmiddellijk weigert, dan weet je dat deze persoon niet geïnteresseerd is in dating, en juist virtuele vriend wil blijven. Zorg ervoor dat je die persoon wel als vriend houdt, zorg goed voor je gebroken hart en zet je zoektocht voort.

Discretie is uiterst belangrijk

Hoe leuk het ook kan zijn om in publiek te flirten met je nieuwe vriend, vergeet niet dat in publieke groepen, iedereen kan zien wat je zegt/schrijft. Zorg ervoor dat je niet voor schut staat voor een groot aantal andere mensen. Het kan bijzonder afschrikwekkend zijn voor de andere partij om het onderwerp van een publieke grap te worden. Als je wil flirten, of je wil een privé grapje maken, doe dat in een privé bericht, of een chat sessie. Hou het gek doen en de hartjes emoticons tot wanneer jullie een koppel zijn.

Onthoud bovendien dat elkaar online ontmoeten twee richtingen kan uitgaan. Als jij gretig alle profielen aan het checken bent van mensen die je op het eerste zicht wel bevallen, vergeet niet dat de andere partij net hetzelfde kan doen. Zorg ervoor dat er geen genante berichten op je profiel staan die mensen kunnen afschrikken. Verwijder die afschuwelijke foto’s, stoute of flauwe commentaren, zorg dat je zo goed mogelijk voorkomt. Sociale netwerken zijn communicatietools die kunnen leiden tot fantastische dingen, als je het spel goed speelt!

Learn more about "Daten op sociale netwerken"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.