Skip navigation

Kan men werkelijk liefde online vinden?

Laatste update: januari 13, 2016

U bent alleenstaande, u bent tussen 20 en 30 jaar en u wil de liefde vinden. Tijd vrijmaken in uw overvolle agenda lijkt ingewikkeld, dat wil zeggen: u bent het beu om uw avonden alleen door te brengen of zich bij uw ouders te installeren zonder vriend(in). Het idee om u in te schrijven op een datingsite is misschien al door uw hoofd gegaan maar u aarzelt misschien nog om de stap te zetten. U vraagt zich misschien af of het echt mogelijk is om ernstige mensen op internet te ontmoeten van achter uw scherm, luilekker in uw zetel geïnstalleerd, tussen 22:00u en 01:00u ’s morgens. Wel: het is mogelijk! Hier een overzicht van alle goede redenen om u in het avontuur van online ontmoetingen te storten.

Zich storten in online ontmoetingen

Tegenwoordig zijn de datingsites talrijk en worden ze meer en meer populair. De zoektocht naar de liefde, een vriend, een minnaar of een soulmate via internet is een oplossing die eerder praktisch is voor personen die drukbezet zijn, verlegen of alleen zijn. Ze laat aan internetliefhebbers toe diverse profielen te selecteren door op exacte criteria te zoeken. Het is mogelijk om zich te richten op leeftijd, woongebied, gewenste vorm van relatie en het profiel en de fotos te gaan bekijken van personen die het meest overeenkomen met uw voorkeuren. Dat maakt het mogelijk om tijd te besparen en de kansen te verhogen om een gesprek aan te gaan met een persoon die u waarschijnlijk zal behagen.

De online uitwisselingen gebeuren meestal via onmiddellijke boodschappen (datingchats), met of zonder webcam. De gesprekken geven de mogelijkheid zich een algemeen idee te vormen over de persoon vooraleer men overgaat tot een reële ontmoeting, telkens met een paar voorzorgen in acht te nemen:

  • afspreken op een openbare plaats
  • zich met eigen vervoer verplaatsen
  • niet al te veel persoonlijke informatie geven (adres, waar u werkt)
  • een vriend(in) inlichten over de plaats en het uur van de afspraak

Een ernstige datingsite uitkiezen

Om de online datingprogramma’s zo efficiënt mogelijk te gebruiken, zoek met zorg diegene uit die het meest bij uw bedoelingen passen. Om liefde te vinden, wendt u bij voorkeur tot ernstige datingsites. Op die manier komt u in contact met ernstige alleenstaanden die, zoals u, een stabiele relatie van lange duur zoeken. Ernstige datingsites geven u de mogelijkheid om personen te ontmoeten met wie u anders nooit in contact had kunnen komen. Dank zij een wonderbaarlijk systeem van filters kan u met veel gemak diegenen selecteren met wie u het meeste gemeenschappelijke punten heeft. Om een veelbelovend virtueel contact tot stand te brengen, hier enkele ideeën van onderwerpen die u kan aansnijden:

  • Uw gemeenschappelijke interessepunten
  • De kwaliteiten die u bij mekaar apprecieert
  • De levensstijl: frekwentie en type van uitgaan, eetgewoonten, enz.
  • Het idee over het ideale koppel
  • Het belang van familiale waarden, al dan niet kinderwens, de banden die u onderhoudt met uw ouders, enz.

Na gesprekken en misschien nadat u verschillende personen hebt ontmoet, kan het zijn dat u voor de charme van één persoon in het bijzonder valt (en dat is natuurlijk wat men u toewenst). Om deze aantrekking te bevestigen en uw gevoelens onder woorden te kunnen brengen, is het essentieel om tijd door te brengen in het echte leven (in tegenstelling tot uw uitwisselingen via internet). Bepaalde koppels die ontstaan op datingsites, beleven niet dezelfde passie eens ze van hun scherm, telefoon en PC weg zijn. Voor anderen daarentegen ontpopt internet zich als een start voor een mooie liefdesgeschiedenis. Er zal een bepaalde tijd nodig zijn vooraleer je op de geschikte persoon valt: wees geduldig en vastberaden. Duizenden koppels ontstaan op internet, waarom u ook niet?

Learn more about "Ware liefde vinden"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.