Skip navigation

De echte geheimen van een duurzame relatie

Laatste update: oktober 9, 2015

Sommigen zeggen dat ze een gevoel van onafhankelijkheid houden door niet samen te gaan wonen of geen kamer te delen met hun geliefde, terwijl anderen spreken van tolerantie en compromissen sluiten. Voor een duurzame relatie heb je eigenlijk maar twee dingen nodig: sterke gevoelens voor elkaar en de wens om die liefde te koesteren. Er is geen magische formule voor de liefde, maar een bepaalde houding ten opzichte van je geliefde zal zeker helpen om je relatie de tand des tijds te doen doorstaan. Het vinden van liefde is één ding, maar de echte uitdaging is om deze te onderhouden. Onrust, crisis, twijfel, sleur – je relatie zal door de tijd heen vele tests en ontberingen ondergaan. Dit artikel is bedoeld om inzicht te geven in hoe je gelukkig kunt blijven in je relatie, ondanks de effecten van de voorbijgaande tijd.

Vertrouw elkaar als je niet bij elkaar bent

Bijna alle paren zijn het erover eens: voor een gezonde relatie moeten beide partners in staat zijn om onafhankelijk te zijn. Als een van jullie weg is en de ander wordt met een verlaten of jaloers gevoel achtergelaten, zal de relatie niet werken en uiteindelijk leiden tot conflicten. Om gelukkig te zijn in je relatie is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de tijd die samen wordt doorgebracht en de tijd die je los van elkaar doorbrengt.

Sta jezelf van tijd tot tijd toe om uit te gaan en tijd door te brengen met vrienden en laat je partner hetzelfde doen. Om dit te laten werken, moeten jullie allebei jezelf vertrouwen en vertrouwen in elkaar hebben. Vertrouwen hebben betekent je partner de vrijheid geven om te genieten van de dingen die deze graag alleen doet. Gebruik die tijd ook om van je eigen interesses te genieten: neem kunstlessen, ga naar een dansclub met je vrienden, etc. Je huwelijk moet niet in de weg van je persoonlijke groei komen te staan.

Maak compromissen, geen concessies

Iedereen weet dat een stabiele en serieuze relatie veel inspanning vergt, wat ontmoedigend kan zijn voor singles die op zoek zijn naar liefde. Het meest voorkomende misverstand is echter het verwarren van compromissen met concessies. Het is soms moeilijk om in een lange termijn relatie gemeenschappelijke interesses te vinden. Het wordt veel te gemakkelijk om gewoon mee te gaan in de interesses van de ander in plaats van een balans te vinden en een compromis te sluiten.

Altijd toegeven aan de wensen van je wederhelft, is als het opgeven van je mening of je wensen en verlangens, terwijl een compromis voor jullie allebei kan werken. In het begin van een relatie is het gemakkelijk om concessies te willen doen uit liefde, zonder je volledig bewust te zijn van de frustratie die dit in de toekomst kan creëren binnen de relatie.

Met elkaar delen en plannen maken

Dialoog is voor bijna elk stel de sleutel tot overleven. Degenen die erin slagen hun twijfels en angsten te delen, kunnen elkaar helpen bij het vinden van een oplossing voor elk probleem dat zich tussen hen voordoet. Communicatie is essentieel in een relatie, maar kan soms ook leiden tot ruzie. Neem een subtiele en ruimdenkende houding aan bij het bespreken van gevoelige onderwerpen.

Delen en communiceren met je partner omvat ook het samen maken van plannen, of het nu gaat om de vraag naar welk restaurant jullie zullen gaan voor het avondeten, waar jullie de volgende vakantie naartoe zullen gaan, of zelfs om lange termijnplannen zoals het kopen van een huis of het krijgen van kinderen. Het maken van plannen stelt paren in staat om vooruit te kijken en te bouwen aan een toekomst samen en niet terug te vallen in een saaie of eentonige sleur.

Investeren in de relatie

Om de vlam goed brandend te houden tussen jou en je partner, is het nodig om te investeren in de relatie. Naarmate de jaren verstrijken denk je misschien dat de liefde tussen jullie er gewoon is, maar in werkelijkheid zijn deze gevoelens er omdat ze worden onderhouden en gekoesterd. Beide partners moeten aan de relatie werken en attent en zorgzaam zijn voor elkaar.

De beste manieren om dit te doen zijn soms de eenvoudigste: complimenten, lieve woordjes, woorden van verleiding, etc. De passie van de beginfase van een relatie verdwijnt met de tijd, maar maakt plaats voor een veel diepere liefde. Twee mensen die eens hartstochtelijk verliefd waren kunnen tot vreemden van elkaar worden, als schepen in de nacht, als ze geen aandacht besteden aan elkaar en in een sleur terecht komen. Vergeet nooit om je partner liefde en genegenheid te tonen, omdat je hiermee een heel eind zult komen.

Learn more about "Ware liefde vinden"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.