Skip navigation

EliteDating Review

Laatste update: juni 11, 2024 door Tess

Elitedating is een toonaangevende Nederlandse datingsite, die singles met elkaar verbind op basis van persoonlijkheid en affiniteit. De datingsite is ontworpen door de ontwerpers en dating experts van de datingsite eDarling.

Je vult een persoonlijkheidstest in en geeft je voorkeuren in een partner aan. Deze persoonlijkheidstest heeft EliteDating samengesteld in samenwerking met een aantal relatiespecialisten.

Inschrijving is gratis, evenals het invullen van de persoonlijkheidstest en het zien van je eerste paar matches. Daarna is het mogelijk een premium account aan te vragen. Dit kost 19,90 euro per maand als je hem op jaarbasis kiest, of 29,90 euro per 6 maanden. EliteDating specialiseert in hogeropgeleiden. De slogan is dan ook “voor singles met niveau”. 76% van de leden is hoger opgeleid.

De site is overzichtelijk en de persoonlijkheidstest erg pertinent en zal zeker helpen bij het vinden van de ideale partner.

In de Beste datingsites van Nederland hebben we alle diensten van EliteDating uitgeprobeerd, zodat we je een zo eerlijk mogelijke beoordeling van deze website kunnen geven.

EliteDating: Hoe werkt het?

Gratis registreren & inloggen op EliteDating

Registeren op de website van EliteDating is gemakkelijk, snel en geheel gratis!
Om te beginnen moet je jouw geslacht opgeven en aangeven naar wat voor type partner je naar op zoek bent.

Daarna voer je gewoon je e-mailadres in en maak je een nieuw wachtwoord aan. Vergeet niet deze inloggegevens te bewaren of te onthouden, want je hebt ze telkens nodig wanneer je weer bij EliteDating inlogt.

De volgende stap is goed beslagen door de de beroemde persoonlijkheidstest van EliteDating te komen.

>> Registreer je nu geheel gratis bij Elitedating! <<

De EliteDating persoonlijkheidstest

Je wordt op basis van je persoonlijkheidstest en voorkeuren gekoppeld aan matches. Je hoeft niet zelf op zoek in de ledenbasis. De matches worden je op een presenteerblaadje gegeven! Dit scheelt veel tijd. Iedere match is in principe compatible met je. De uitgebreide vragenlijst van 283 vragen kost wat tijd. Als je druk bent, heb je dan ook de mogelijkheid je antwoorden tussentijds op te slaan. Zo kun je rustig al de vragen beantwoorden op het moment dat jou schikt. Deze methode garandeert dat er serieuze leden zijn, die allemaal de tijd hebben genomen de vragen te beantwoorden. De matching is dan ook erg efficiënt, want EliteDating beschikt over veel informatie.

Dé perfecte relatie in EliteDating

EliteDating beloofd je een levenslange relatie. De website biedt een veilige omgeving voor ambitieuze en goed opgeleide Nederlandse singles, die mensen willen ontmoeten, waarmee zij dezelfde waarden en verwachtingen op het gebied van romantiek mee kunnen delen.

ER bestaan in Nederland honderden datingsites, die allerlei verschillende doelgroepen bedienen. EliteDating maakt gebruik van de jarenlange ervaring van eDarling en heeft zich toegelegd op het matchen en koppelen van personen op een zeer hoogwaardige en kwalitatieve wijze.

Dit houdt in dat zij een voorkeur hebben voor singles die werkelijk met elkaar overeenkomen op het gebied van interesses, demografie, waarden en persoonlijkheidstype. Dit zijn de einddoelen voor het opbouwen van dé perfecte relatie.

3 punten over EliteDating

 • De verhouding mannen en vrouwen is in evenwicht; normaal is een groot gedeelte van de gebruikers die op de datingsites staan, mannelijke singles. Dit aantal vaak hoger dan van de vrouwen die een man zoeken. Maar EliteDating heeft in hun bestand een gelijk aantal mannelijke en vrouwelijke singles. 49% is vrouw en 51% is man.
 • Populair onder ambitieuze singles; er zijn datingsites die speciaal gericht zijn op een bepaald type single. EliteDating is gericht op personen met klasse die op zoek zijn naar een relatie voor het leven. De laatste jaren begint dit ook in Nederland aan populariteit te winnen. Gemiddeld per dag sluiten er zo’n 800.000 mensen zich aan bij een online netwerk op zoek naar een geliefde.
 • Singles met een academisch niveau; steeds meer mensen zoeken een ambitieuze partner die hoger onderwijs heeft gehad en een hoger professioneel niveau heeft. Op deze datingsite kun je met mannen en vrouwen in contact komen met een hoog opleidingsniveau; ongeveer 78% van haar gebruikers heeft een universitaire studie afgerond.

Datinggids: Belangrijkste functies

Om je match beter te leren kennen, zijn er allerlei ludieke tools op de website. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een leuke standaard of gepersonaliseerde vragenlijst naar je match te sturen. In korte tijd weet je van alles over hem of haar. Je hoeft dus niet diep na te denken hoe je het ijs kunt breken. Er is een gids met antwoorden op al je vragen over daten. Premium membership vanaf €19,90 per maand.

EliteDating garandeert een minimum aantal contacten. Als je die niet behaalt, dan verlengt EliteDating gratis je premium abonnement. Dit wordt de “contactgarantie” genoemd. Hierbij garandeert EliteDating 10 contacten in geval van een 6-maanden abonnement en 20 contacten bij een jaarabonnement.

Met een betaald lidmaatschap kun je:

 • Alle foto’s van andere gebruikers zien
 • Onbeperkt berichten lezen en versturen
 • De app gebruikn
 • Tot wel 20 extra partner-aanbevelingen krijgen
 • Zien wanneer jouw berichten gelezen zijn

EliteDating Tarieven

ABONNEMENT
PRIJS PRIJS PER MAAND
3 maanden 179.70€ 59.90€
6 maanden 269.40€ 44.90€
12 maanden 418.80€ 34.90€

Betrouwbaarheid en veiligheid

Veiligheid en het beschermen van de privacy van gebruikers is de belangrijkste prioriteit voor het team van EliteDating. Het datingplatform maakt gebruik van een slim systeem om oplichters te herkennen en gebruikers het gevoel te geven dat zij veilig zijn wanneer ze gebruik maken van haar diensten.

Gebruikers kunnen ook mensen melden en/of blokkeren met wie zij geen contact willen. De website zal dan alle aspecten overwegen en als een bepaalde gebruiker de gedragscode overschrijdt, zal hem/haar de toegang tot de communicatie met de rest van de leden ontzegd worden.

Hoe verwijder je jouw profiel op EliteDating?

Het verwijderen van je EliteDating profiel is vrij gemakkelijk. Wanneer je dit wilt, hoef je enkel maar naar je avatar te gaan en op ‘Mijn account’ te klikken.

Wil je je volledige account verwijderen, klik dan op de optie ‘Verwijder mijn account’.

Onthoud wel, dat wanneer je het verwijderen van je profiel hebt bevestigd, je ook geen notificaties meer ontvangt.

Andere gebruikers zullen niet meer in staat zijn je profiel te bezoeken en alle informatie over jouw zal volledig van de dating website worden verwijderd.

Hoe verwijder je jouw premium subscriptie op EliteDating?

Als je je Premium lidmaatschap wilt beëindigen, ga dan gewoon naar het gedeelte ‘Lidmaatschap’ dat je vindt onder ‘Mijn account’ en klik op je avatar.

Daar vind je informatie over de vervaldatum van je lidmaatschap.

Onthoud wel, dat als jij je Premium lidmaatschap beëindigd, zul je niet meer in staat zijn om:

 • Een onbeperkt aantal bericht te sturen naar andere singles
 • Alle foto’s te bekijken
 • Nakijken wie jouw dating profiel heeft bekeken.

EliteDating beoordeling: Onze mening

VOORDELEN
NADELEN
Gratis registreren

De eigenaren van deze datingsite hebben veel ervaring met daten en relaties. Daarom is eDarling ook één van hun beste merken op het gebied van dating

Erg gastvrije gemeenschap van ambitieuze vrijgezellen

Zeer effectieve matchmaking-technologie

Het heeft een intuïtieve website

Profielen worden gevalideerd door een bemiddelingsteam

Heel zinvol online tijdschrift met datingtips en -ideeën

App voor Android en iOS

Alleen premium gebruikers kunnen alle foto’s van andere gebruikers bekijken

EliteDating is geschikt voor hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie met een partner die ook hogeropgeleid is. De matches zijn kwalitatief vanwege de uitgebreide persoonlijkheidstest. Als je een premium-plus lidmaatschap kiest, kun je er voor kiezen dat alleen je matches (die over een premium account beschikken) je foto kunnen zien. Geen zorgen dus over privacy. Niemand zal per ongeluk op je profiel stuiten. Degene die je profiel en foto ziet heeft een goede kans je aanstaande levenspartner te zijn.

Is jouw doel, het ontmoeten van goed opgeleide singles uit jouw regio, waarmee je dezelfde waarden deelt op het gebied van het leven en romantiek, oftewel, een serieuze relatie dat is gebaseerd op vertrouwen, liefde en affiniteit, dan is EliteDating echt de beste plek om je dating avontuur te beginnen.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.