Skip navigation

Hoe Verleid Je een Vriendin

Laatste update: oktober 7, 2015

Eerlijk gezegd, onze eerste advies zou zijn nooit verliefd te worden op een vriendin, maar het leven is meestal niet zo eenvoudig. Als romantische gevoelens ontstaan en je aansporen alle voorzichtigheid overboord te gooien en dingen in beweging te krijgen, en je voelt dat je niet kan wachten om jullie vriendschap hechter te maken, wees bewust dat je het risico loopt het gehate “Ik wil deze mooie vriendschap tussen ons niet verpesten”, te horen, ook al is de vriendschap niet meer platonisch vriendschappelijk wat jou betreft. Een vriendschap kan omslaan in liefde maar men moet toch het risico accepteren dat de relatie onomkeerbaar kan transformeren. Sommige vriendschappelijke ontmoetingen kunnen inderdaad mooie liefdesverhalen worden, daarom lijkt het bruikbaar om je een aantal tips te geven over hoe je een vriendin kan verleiden als je verliefd bent geworden op haar…

Flirt met een vriendin: kom uit de friend-zone

Toegegeven, je pijlen richten op een vriendin, oftewel, een persoon in je vriendenkring die jou al goed kent: het is de makkelijke manier! De nabijheid en de betrokkenheid tussen jullie kunnen elementen zijn die je in staat stellen om sneller succes te boeken, of niet…

Als je al duidelijk wordt gezien als een fideel vertrouwenspersoon, dan is dit een goed beginpunt. Identificeer de klachten die ze heeft over haar ex, en gebruik ze wellicht om positieve vergelijkingen te trekken met jezelf… bijvoorbeeld, “dat was niet aardig, ik zou dat niet doen…”: bonus!

Als je vriendin al heeft gezinspeeld op haar onbegrip met betrekking tot jouw vrijgezellenbestaan (implicerend op de kwaliteit van het product op de markt, daarmee bedoelend: jou) maar nog geen toenaderingspogingen heeft gedaan, dan is het een goed teken, maar de uitdaging is verre van voorbij omdat al deze kwaliteiten jou in een positie plaatsen van een “super” maatje, de “poëet”, of erger van al, de “beste vriend”. Jij blijft speciaal in haar ogen, maar ze is helemaal niet seksueel geïnteresseerd in jou; dit is een serieus probleem!

Hoe verander je de manier waarop je vriendin jou ziet

Eén benadering is om jezelf minder beschikbaar te maken voor haar behoeftes zodat ze je mist en het gebrek van jouw aanwezigheid ervaart. Beantwoord haar telefoontjes niet meer bij de eerste oproep en doe in het algemeen wat jij wilt. De sleutel tot het verleiden van een oude vriendin is toegevoegde waarde in zijn of haar leven worden.

Ondertussen, moet je een gevoel van mysterie creëren omdat je vriendin denkt dat ze al alles over jou weet. Bewijs het tegendeel, en laat haar weten dat bepaalde aspecten van jouw persoonlijkheid nog wachten om ontdekt te worden, zoals nieuwe passies, andere interessegebieden, nieuwe vrienden, etc. Kort gezegd, je zou een verandering moeten bewerkstelligen in je huidige zelfbeeld en je vriend/in je nieuwe “zelf” laten ervaren: één die verleidelijk is en geen beste vriend zal worden, maar dé vriend.

Reken op jaloezie

In dit geval is jaloezie een belangrijk bezit om op voort te bouwen, omdat je vriendin zichzelf al ziet als je beste vriendin en waarschijnlijk dit plekje in jouw hart wil behouden. Als ze je met andere meiden vriendschappelijk ziet omgaan, zal ze zich onvermijdelijk jaloers gaan voelen. Je vrienden zijn echt competitief en zouden tot strijd bereid zijn om nummer één te blijven, die ene waar je het meest in geïnteresseerd bent.

Gebruik je maten om je kwaliteiten te “boosten”, inclusief de talloze kwaliteiten van je nieuwe “zelf” die ze niet zo goed kent. Deze tactiek zal het voordeel bieden haar nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Moedig je vrienden aan om te praten en te discussiëren over hoe ieder meisje dat met jou uitgaat de gelukkigste ter wereld zal zijn. Dan zal jij aan zet zijn, en de basis zal gelegd zijn zodat jij dingen in eigen hand kan nemen en haar uit vragen op een date.

Maak je verleidingstechnieken op maat: je weet al waar ze gelukkig van wordt

Zij is een onverbeterlijke romanticus en haar ex (die idioot) heeft haar nooit bloemen gebracht? Jij weet dat zij een spanningszoeker is, maar nog nooit een kans heeft gehad om te springen in vrije val? Jij weet deze dingen en, daarom, heb jij alle kaarten in hand om haar gelukkig te maken.

Echter, je moet uit de friend-zone stappen om de pilaren van een nieuwe relatie op te richten. Als jullie meestal naar de bioscoop gaan om de twee weken, kies dit niet als de locatie voor je eerste date. Als jullie altijd in Japanse restaurants eten, verander de keuken! Aan de andere kant, je zou al je tijd en energie in het ontwikkelen van je relatie kunnen stoppen. Zij heeft vertrouwen in jou, en jij in haar, je weet maar nooit, ze zou je kunnen verrassen en misschien hoef jij haar niet te verleiden!

Learn more about "Vrienden ontmoeten"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.