Skip navigation

Chatsites voor duurzame vriendschappen – Feit of Fabel ?

Laatste update: oktober 12, 2015

Als je neigt naar voortdurende eenzaamheid, misschien omdat je verlammend verlegen bent, of omdat je misschien constant onderweg bent, zou je chatsites moeten proberen om nieuwe vrienden te maken. In deze omgevingen worden mensen uit verschillende achtergronden en milieus samengebracht om interactie te hebben, ideeën uit te wisselen en te binden. Vriendschapswebsite zijn vaak thematisch, gericht op een bepaalde interesse (koken, reizen, sport, etc.) of zijn gefocust op specifieke doelgroepen, zoals meiden, tieners of gevestigde gemeenschappen. Vriendschapswebsites kunnen je op verschillende manieren helpen: van het uitbreiden van je kennissenkring tot het ontmoeten van nieuwe mensen tot het plannen van activiteiten gebaseerd op gedeelde interesses.

Om het onderste uit de kan van een vriendschapswebsite te halen, kom je niet ver met een simpele registratie en wat basisinformatie. Het is verstandig om een profiel te creëren waarin je uitlegt waarom je geregistreerd bent en wat je interesses zijn. Zo kun je toetreden tot chatrooms om te praten met mensen op basis van gedeelde interesses.

Vriendschappelijke chatsites: waarom het werkt

Afgezien van volledig van de maatschappij afgesloten kluizenaars, hopen de meesten van ons een rijk en bevredigend sociaal leven op te bouwen. Vrienden zijn essentieel voor een gelukkig leven, dus is het belangrijk om mogelijkheden tot ontmoeting te hebben en dergelijke relaties op te bouwen. Met de explosie van internetgebruikers die zich in alle soorten en maten drastisch hebben vermenigvuldigd in aantal de afgelopen paar jaar, groeide het aantal websites dat toegewijd is aan het creëren van nieuwe vriendschappen mee. Deze websites zijn een interessante optie waarmee vrienden- en kennissenkringen kunnen worden uitgebreid en vooral handig om vanuit het niets mee te beginnen. Of je nou verhuisd bent naar een nieuwe buurt, een nieuwe baan hebt gekregen of gescheiden bent van je partner: het kan in eerste instantie moeilijk zijn om lokaal nieuwe mensen te ontmoeten.

Al gevolg daarvan, om eenzaamheid te voorkomen, kiezen veel mensen ervoor om een nieuw sociaal netwerk te ontdekken en te creëren, zonder daarvoor uit huis te gaan of aan de bar te gaan hangen, wachtend op een gesprek met een volslagen vreemde. Het is absoluut geen geheim dat het maken van nieuwe vrienden moeilijk is.

Dat is de reden waarom websites die aan vriendschappelijke chatting zijn gewijd in toenemende mate zo populair zijn, tot het punt dat ze tegenwoordig bijna als essentieel worden beschouwd.

Nieuwe vrienden maken via internet
Wat de meeste nieuwe gebruikers afschrikt, is dat ze -ondanks het grote aantal mensen dat gebruik maakt van dergelijke platforms- vaak niet slagen in het opbouwen van duurzame vriendschappen. Nieuwe mensen ontmoeten, activiteiten met ze organiseren, zelfs op vakantie gaan: kunnen de via websites gecreëerde vriendschappen echt als betrouwbaar worden beschouwd? Of zijn het simpelweg ontmoetingen die in het voorbijgaan net zo snel weer vergeten worden?

Het antwoord is simpel: er is maar één manier om deze vriendschappen te laten slagen en dat is door regelmaat en geduld. Stel dat je een paar dagen met iemand kletst, afspreekt voor een drankje en daar dan weken geen gevolg aan geeft, dan is het logisch om aan te nemen dat deze persoon jou niet als een duurzame uitbreiding van zijn of haar vriendenkring beschouwd. In plaats daarvan zal iemand niet (weer) met jou, maar met andere mensen in contact proberen te komen om vriendschappen op te bouwen. Het is mogelijk om via een datingwebsite ware vriendschap te vinden die duurzaam en oprecht is, uitgaande van jouw niet-aflatende betrokkenheid. De enthousiaste bereidheid om te allen tijde samen tijd door te brengen –ja, zelfs als het idee van een abstracte kunsttentoonstelling je echt niet kan boeien– kan je ver brengen en zal je zeker helpen in je zoektocht naar vriendschap.

Vriendschap heeft tijd en herinneringen nodig
Onthoud dat vriendschap gevoed wordt met herinneringen, of het nou een virtuele vriendschap is of niet, en daarom is tijd het belangrijkste wat je nodig hebt. Als je van plan bent om binnen een tijdsbestek van drie maanden een grote groep onafscheidelijke vrienden te realiseren met wie jij jouw volgende zomervakantie gaat doorbrengen, vergis jij je waarschijnlijk enorm als het gaat om wat echt nodig is om duurzame vriendschappen te ontwikkelen. Vriendschap heeft tijd nodig. Ware vriendschap is gebouwd op het samenbrengende fundament van warme herinneringen en kleine momenten. Hoe meer tijd je met iemand doorbrengt en hoe meer interactie je hebt, hoe sterker jouw vriendschap vermoedelijk zal worden.

Eerst zullen jullie alleen kennissen van elkaar zijn, dan worden jullie casual vrienden en uiteindelijk, als een echte band ontstaat, worden jullie zelfs meer dan dat. Het beste advies dat wij kunnen geven om dat te bereiken, is zo snel mogelijk aan de slag gaan in het echte leven. Het internet mag dan perfect zijn om iemand te vinden, maar iemand echt leren kennen kan alleen fysiek in persoon. Een echte klik of verbinding wordt niet virtueel opgebouwd en gaat niet over één nacht ijs. Dat kost tijd, misschien maanden of zelfs jaren, dus waarom niet zo snel mogelijk beginnen?

Learn more about "Vrienden ontmoeten"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.