Skip navigation

Creëer mogelijkheden om nieuwe vrienden te maken

Laatste update: oktober 7, 2015

Een vriendschap wordt niet in één dag opgebouwd. Het kost tijd, geduld, luisteren, betrokkenheid, gedeelde ervaring en vele andere factoren. Toch blijft de basis van een goede vriendschap onvermijdelijk hetzelfde: het begint met een ontmoeting! Om resultaten te bereiken, is het belangrijk om actie te ondernemen! Net als in de liefde zul je door sommige mensen wat je ook doet gewoon niet aardig gevonden worden, terwijl anderen je direct zullen mogen. Je kunt niet iedereen tevreden stellen! Net als in de liefde is het belangrijk niet te veeleisend te zijn en mensen te waarderen om wie ze zijn in plaats van te proberen om ze te veranderen. Net als in de liefde kun je online meer te weten komen over je potentiële vriend door lid te worden van een vriendschap dating site. Net als in de liefde, kan het eerste virtuele contact leiden tot een echte ontmoeting en de geboorte van een mooie vriendschap…

Socialiseren: ga de deur uit!

Het lijkt duidelijk dat de beste manier om mensen te ontmoeten is om je daadwerkelijk naar buiten te wagen en te beginnen met andere mensen te praten. Een nieuwe vriend zou zich wel eens recht onder je neus kunnen bevinden… Maar er zijn veel mensen die ontmoedigd raken om naar buiten te gaan ‘alleen maar’ om iets te drinken! Je huis uit gaan, de wereld in stappen en je aansluiten bij een sociale groep, deelnemen aan teamsporten, leren hoe je moet dansen, het leren van een vreemde taal: er is een breed scala van mogelijkheden voor sociale contacten in het echte leven! Alles wat je echt nodig hebt is een flinke dosis motivatie en een kleine hoeveelheid zelfvertrouwen.

De meest verlegen en eenzame mensen zijn degenen die de stap naar de echte wereld niet durven te wagen. Maar voor hen is het mogelijk om hun kansen op vriendschap te verhogen door het opbouwen van een sociaal netwerk met andere leuke mensen via vriendschap dating sites op het internet.

Deel je interesses met andere mensen

Een website gewijd aan vriendschap is vooral een plaats waar je ideeën uitwisselt en dingen deelt, waar een groot aantal mannen en vrouwen die hun isolement willen doorbreken andere mensen kunnen ontmoeten met wie ze dezelfde interesses delen. Om in contact te komen met andere mensen, moet je profiel je hobby’s en interesses weerspiegelen. Hou je van koken, klussen of tuinieren? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Hou je van voetbal en support je een bepaald team? Dan vind je andere leden van dezelfde fanclub online. Een tip die je hierbij moet volgen: neem actie!

Onderneem actie en vind online nieuwe vrienden

Heel vaak kost het, online of in het echte leven, een beetje spontaniteit en impulsiviteit om een situatie te transformeren en te veranderen in een kans om nieuwe vrienden te maken. Als je sporten leuk vindt of acteerlessen volgt in een groep mensen, wat weerhoudt je er dan van om deze groep na afloop een drankje aan te bieden? Je kunt ook na het werk een drankje met collega’s voorstellen om een meer ontspannen sfeer te creëren en hen beter te leren kennen!

Tijdens een chat op een vriendschap dating site, kun je dezelfde aanpak toepassen. Als je de nieuwste film van Spielberg bespreekt, waarom stel je geen gemeenschappelijke plek voor om persoonlijk met elkaar te praten en de volgende film samen in de bioscoop te gaan zien? Het kost niet veel moeite, maar veel mensen durven dit niet uit angst voor afwijzing of om voor schut te staan.

Verbeter je kansen in begrip en mededogen

We zullen niet liegen: van elke 15 tot 20 mensen die je vraagt je te ontmoeten, zal misschien slechts de helft reageren en uiteindelijk zullen er slechts een of twee een echte vriendschap met je willen vormen. Maar betekent dat, dat het niet de moeite van het proberen waard is? Neem geen aanstoot, in de liefde of in vriendschap, want smaken verschillen en dit heeft als effect dat een alchemie samen kan werken, of niet. Soms kan je nieuwe vriendschap leiden tot een mooie samenwerking, of misschien zelfs meer.

Neem de tijd om eenvoudige verhoudingen van toekomstige vriendschappen te onderscheiden, te blijven lachen en de wens te behouden andere mensen toe te naderen. Hoe meer mogelijkheden je creëert voor een ontmoeting, of dit nu op het internet, op het werk of op het postkantoor is, des te beter je kansen voor het opbouwen van een solide netwerk van kennissen en het omzetten van een ontmoeting in een blijvende vriendschap.

Learn more about "Vrienden ontmoeten"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.