Skip navigation

Hoe kiest u een site waarop u serieuze senioren kunt ontmoeten?

Laatste update: januari 13, 2016

Iedereen kent in zijn kennissenkring een vrijgezelle vriend, buur, tante of oom. Voorbij de leeftijd van 50, is het niet makkelijk om mensen te ontmoeten en om liefde te vinden. Dankzij dating sites, is er geen behoefte meer om stad en land af te reizen om de perfecte partner te vinden. De meeste senioren van vandaag voelen zich zeer comfortabel met computers en het web: dit is de reden waarom platforms gericht op dating tussen 50-plussers zich blijven vermenigvuldigen. Voor degenen die de verleiding voelen om zich te registreren op één van deze sites, is de juiste keus een stap die zorgen oproept: zijn ze allemaal betrouwbaar? Hoe herkent u serieuze dating sites voor senioren?

Herken een goede dating site voor senioren

Alle senioren kunnen de liefde vinden (of hervinden) via dating sites op voorwaarde dat ze weten hoe ze een site moeten kiezen die kan voldoen aan hun verwachtingen. De zeer bekende sites zijn uitgebreid getest, hetzij via vergelijkingssites of door consumentenorganisaties: dit kan als een teken van vertrouwen worden beschouwd. U kunt zich gratis aanmelden op de meeste van deze sites en vervolgens kunt u zich een meer persoonlijke mening over de betrouwbaarheid ervan vormen. Blader door de profielen van leden, controleer hun leeftijd en hun foto’s. De site moet ook een zoekfunctie bevatten om uw zoekresultaten te filteren.

Bovendien zijn dating sites niet immuun voor de huidige regelgeving: een link naar “algemene voorwaarden” hoort zich aan de onderkant van de pagina te bevinden, net als de toegang tot de privacy beleid. U moet zich ervan vergewissen dat uw gegevens beschermd zijn en dat u het herroepingrecht heeft via CINIL. De beste dating sites voor senioren zijn degene die veiligheid en privacy benadrukken, zodat hun abonnees zich er met vertrouwen aan kunnen overgeven.

De laatste beruchte indicatie: de persoonlijkheidstest! Als deze een beetje luchtig lijkt, is het matchmaking algoritme van de site niet erg nauwkeurig en zullen de resultaten van uw match waarschijnlijk niet voldoen aan uw verwachtingen.

Een betaalde of een gratis dating site voor senioren?

De meeste dating sites bieden betaalde diensten (zelfs als de registratie gratis is). De meesten van hen hechten veel belang aan de selectie van de leden en de aanvullende diensten: ze maken jacht op valse profielen,bieden liefdescoaching, verleidingstips, een blog, etc. Afhankelijk van de kwaliteit van de dienstverlening zijn de abonnementskosten hoger of lager. De zoektocht naar een perfecte partner kost tijd en vereist een persoonlijke investering, deze sites bieden passende ondersteuning die past bij veel senioren. Echter, op gratis dating sites zijn over het algemeen slechts enkele verborgen serieuze kandidaten te vinden te midden van charlatans en oplichters. Gratis dating sites die hulpmiddelen voor liefdes matchmaking bieden zijn zeldzaam (anderszins: pas op). Wij geven de voorkeur aan serieuze platforms die functioneren op basis van een psychologische vragenlijst die helpt bij het in kaart brengen van uw persoonlijkheid en u koppelt aan overeenkomstige profielen. In het algemeen garanderen de meest populaire betaalde sites, zoals Be2 of Parship, een goede kwaliteit van dienstverlening en een bevorderlijke sfeer voor betrouwbare online ontmoetingen.

Hoe gebruikt u een datingsite voor senioren?

Na het vinden van een serieuze dating site voor senioren die u aanspreekt, hoeft u alleen een e-mailadres in te vullen om u aan te melden. Aarzel niet door de secties over vertrouwen, veiligheid en garanties te bladeren om vooraf een idee te krijgen van de vertrouwelijkheid en de veiligheid van de betalingen. De site biedt een inschrijfformulier om uw profiel alvast deels in te vullen: lengte, leeftijd, kleur van de ogen, astrologisch teken, beroep, etc. U kunt ook een kleiner stukje tekst schrijven dat meer over u zegt. Houd in gedachten dat uw oprechtheid de sleutel tot uw succes zal zijn. Als u op zoek bent naar een serieuze relatie, doet u er goed aan niet te liegen of informatie van welke aard dan ook achter te houden: dit kan zich in de toekomst tegen u keren. Een virtuele ontmoeting is slechts bedoeld om tot het eerste contact in het echte leven te komen.

Voeg een (actuele!) foto toe om uw kansen te vergroten. Als u in contact komt met een vrouw of een man die u bevalt, geef ze dan niet meteen uw telefoonnummer of uw adres … Neem de tijd om deze persoon eerst online te leren kennen met behulp van de vele contactmogelijkheden op de site, chat , berichten, webcam, enz., voordat u een eerste date in een openbare plaats regelt. Een senior dating site is slechts een brug om u te verbinden met andere singles die net als u op zoek zijn naar hun toekomstige liefde. Geduld en vastberadenheid zijn voorwaarden voor succes!

Learn more about "Dating sites voor senioren"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.