Skip navigation

De wensen van senioren

Laatste update: februari 29, 2016

Er wordt wel eens gezegd dat het bij seks net zo is als bij goede wijn: het rijpt met het ouder worden. Uit een onderzoek, dat recent door Manchester University werd uitgevoerd, komen enkele verrassende feiten naar boven. Zo blijkt dat bijna de helft van de mannen en een derde van alle vrouwen boven de zeventig jaar meerdere malen per maand seksuele activiteiten ondernemen. Natuurlijk veranderen onze seksuele behoeften met het ouder worden, maar dat betekent niet dat ze volledig verdwijnen. Het klopt dat sommige ouderen zeggen dat ze minder fysiek verlangen hebben naar seks. Anderen geven echter aan dat het seksuele bewustzijn veel groter wordt met het ouder worden. Dankzij de moderne technologie hebben ook ouderen gemakkelijk toegang tot chatrooms speciaal voor hen bestemde senior dating sites. Steeds meer single senioren gaan dan ook via internet op zoek naar liefde en lust.

Seksuele behoeftes

Vrijgezelle senioren zijn nu in staat om de schaamte van zich af te schudden en op zoek te gaan naar nieuwe seksuele avonturen. Door dit gevoel van vrijheid vallen sociale taboes op dit gebied volledig weg en dat is uiteraard goed nieuws voor de senioren onder ons.

Ouderen voelen zich, in tegenstelling tot jongeren, niet gedwongen om te concurreren en te imponeren. In plaats daarvan worden ze vaak aangetrokken tot ervaringen die hun leven op mentaal, fysiek en emotioneel gebied zullen verrijken. Door deze benadering van het leven in het algemeen, is de seksuele tevredenheid niet het hoofdpunt in hun agenda. Bovendien helpt de medische vooruitgang ook nog eens mee. Wanneer het libido niet aanwezig is, kan dit eenvoudig gestimuleerd worden door middel van een pil. Een dergelijk middel was tot voor kort enkel voor mannen beschikbaar. Sinds kort is er echter ook een stimulerend middel voor vrouwen ontwikkeld: Osphena geheten.

Seksuele vrijheid

Losse seksuele contacten waren in de jaren vijftig taboe. Relaties waren gebaseerd op huwelijk en gezin. Vandaag de dag worden senioren echter niet meer gehinderd door schaamte of schuld.

Mannen en vrouwen van vijftig plus hebben een duidelijke visie ontwikkeld met betrekking tot relaties. Ze hoeven hierdoor niet meer perse door de verschillende fase van het de romantiek en het liefdesspel heen. Ze kunnen veel directer communiceren met elkaar, ook met betrekking tot de seksuele behoeftes en wensen. Hierdoor wordt de seks ook vele malen beter.

Hoe ouder, hoe beter!

Wanneer we ouder worden, kost het meer tijd om opgewonden te raken. We zijn dan ook vaak meer geneigd om onze partner te verwennen in plaats dat we aan onszelf denken. De seksuele daad duurt over het algemeen langer. Hierdoor wordt er meer aandacht geschonken aan het een worden van geest, lichaam en ziel, dat tijdens seks plaatsvindt. Doordat ouderen meer in staat zijn om directer te communiceren over hun behoeftes en verlangens, wordt de onderlinge band alleen maar intiemer. Hierdoor is de seks op oudere leeftijd gezonder, zorgt het voor meer voldoening en is het intenser dan ooit.

Learn more about "Dating sites voor senioren"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.