Skip navigation

De beste gerechten voor je eerste date diner

Laatste update: augustus 19, 2019 door Tess

Eten en verleiding gingen altijd al hand in hand samen.

Een bekende gezegde is dat liefde door de maag gaat.

Ondanks dat Mexicaans eten altijd wel een goede keuze was voor je eerste date diner, lijkt het er nu op dat de tijden zijn veranderd en dat singles nu liever van andere soorten keukens willen eten.

Vermijd exotisch en pittig eten tijdens je eerste dates

Exotische ingrediënten en pittige gerechten zijn vaak de sleutel tot verleiding, maar niet de beste optie voor een eerste date.

In een onderzoek, gepubliceerd door datingsite Elite Dating, werden 1800 singles gevraagd naar hun gewoonten wat diner dating betreft. Van deze groep ondervraagden gaf slechts 2,40% aan Mexicaans eten te kiezen voor hun eerste date.

Wat zou de topmaaltijd zijn om te eten op een eerste date? Het antwoord is duidelijk! Een op de 4 singles gaat voor Italiaans eten.

Het klinkt misschien ongelofelijk, maar een simpel pastagerecht doet het hem!

Spaans eten staat op de tweede plaats bij de singles van Elite Dating.

Spaanse tapas is onweerstaanbaar, maar wanneer het op Mediterraans eten aankomt, geloven de gebruikers van Elite Dating dat de Italiaanse keuken er met kop en schouders bovenuit steekt.

Verder hebben we ook nog de Mexicaanse, Chinese, Japanse en Amerikaanse BBQ keuken.

Volgens het onderzoek van Elite Dating is exotisch eten niet zo populair als de Mediterraanse keuken.

Exotisch eten leent zich wel goed voor verleiding. Dus je kunt maar beter genieten van een exotisch en romantisch diner tijdens je volgende dates.

Er is een populaire theorie die suggereert dat date nummer 3 het moment is waarop de meeste daters thuis een diner klaarmaken en…. Nou, de magie plaatsvindt!

Het is de perfecte gelegenheid om jouw date bij je thuis uit te nodigen, een romantisch diner voor te bereiden en gebruik te maken van afrodisiaca om de passie aan te wakkeren.

Als je van Japanse tempura, Amerikaanse BBQ of Mexicaanse echilada’s houdt, dan moet je deze gerechten bewaren voor je derde date diner.

Wanneer je op een eerste date gaat, moet je ook nadenken over de vraag naar welk type restaurant je je match mee naartoe wil nemen voor een romantisch diner.

De meeste singles verwachten geen luxe op hun eerste date.

Ze willen zich op hun gemak voelen, dus er is geen betere manier om die eerste-date nervositeit te verminderen dan naar een restaurant te gaan dat knus en gezellig is.

Als je een eerste date op een locatie hebt die leuk en gastvrij aanvoelt, dan zal dit de spanning verminderen waardoor je makkelijker kunt praten met je potentiële partner.

Food trucks en fastfoodrestaurants zijn voor de meeste singles echter ongeschikt voor een eerste date.

Wat moet je dan wel doen? Kies een plek uit die een ontspannende sfeer heeft en geweldig eten op het menu heeft staan! Volgens het onderzoek van Elite Dating is een lokaal restaurant dat huisgemaakte gerechten serveert, de beste optie om je eerste date diner te houden.

In feite geeft 60,44% van de gebruikers van Elite Dating aan dat ze bij de eerste date de voorkeur geven aan een restaurant dat bekend staat als een lokale “parel”.

Praat met je aanstaande partner over eventuele dieetwensen die jullie hebben en bespreek ook wat jullie favoriete keuken is voordat jullie elkaar voor het eerst in het echt ontmoeten.

Zoek vervolgens een restaurant met een vriendelijke sfeer dat geweldige huisgemaakte gerechten serveert en goede beoordelingen heeft.

Het doel van je eerste date zou moeten zijn om je potentiële partner beter te leren kennen. Je moet erachter komen of er chemie tussen jullie is en als de interesse wederzijds is, moet je meer dates inplannen en naarmate de tijd vordert, een lange-termijn relatie initiëren.

Neem geen risico’s! Wil je indruk maken op je eerste date, volg dan het advies van Elite Dating op. Ga dus voor een Italiaans restaurant dat dagelijks huisgemaakte gerechten serveert, inclusief handgemaakte pasta en pizza, of naar een Spaans restaurant met goede paella.

Wat je keuze ook zal zijn, je moet ervoor zorgen dat je voor je eerste date diner een leuk restaurant kiest met een vriendelijke sfeer en huisgemaakte gerechten van hoge kwaliteit.

Het idee is om een heerlijke culinaire ervaring te hebben, maar ook om je aanstaande partner beter te leren kennen!

Per slot is eten de sleutel tot verleiding. Als je voor een goed voorgerecht en een geweldig hoofdgerecht gaat, dan zal het makkelijker zijn om een fantastisch toetje te krijgen: een romantische avond met je match!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.