Skip navigation

Humor om het ijs te breken

Laatste update: april 1, 2016

Is het je ooit opgevallen hoe goed je je voelt als je ontzettend hard lacht? Ons wel. Iedereen houdt van een leuke grap! Ook al onthouden we ze nooit… wat eigenlijk een schande is. Ze zijn namelijk een goede manier om het ijs te breken tijdens een date.

Helaas, we zijn niet allemaal geboren komieken.. Grappig zijn en je vrienden laten lachen is niet altijd heel gemakkelijk. Is er misschien een geheime manier? We zouden allemaal dolgraag de persoon willen zijn die aangeboren gevoel voor humor heeft en we willen degene zijn die anderen op hun gemak stelt.

Grappig zijn is een kunst zichzelf. Wat echt belangrijk is, is weten hoe je humor moet laten zien. Het gebruiken van de juiste toon en techniek is een ijsbreker zonder vulgair te zijn of gevoelige onderwerpen aan te snijden (hoewel een beetje zwarte humor ook prima is). Om ervoor te zorgen dat je je date niet zal beschuldigen, hebben wij een aantal ideeën om te gebruiken tijdens je date wanneer de situatie zich voordoet.

Een voorbeeld: het is beter een gesprek te beginnen met ‘heb je het gehoord van de drie kittens in de wodkabar?’ in plaats van ‘heb je ooit gedacht aan werken in een kerncentrale?’ Waarop je date reageert met ‘hoezo?’ en jij antwoordt met ‘want jij bent de bom!’. Oke, het heeft allemaal te maken met de context…

Bij de meeste dates is er sprake van een bar, restaurant of café – plaatsen die gemaakt zijn om plezier te hebben en om dingen belachelijk te maken. De ober, het eten, je smoothie etc. zijn ook prima om te gebruiken bij je humor om het ijs te breken. Wees echter niet vulgair (het idee is om luchthartig te zijn).

De beste manier om te relaxen tijdens een date, al helemaal wanneer je van nature niet zo grappig bent, is om lol te hebben om jezelf. Het is charmant zolang je niet over de top gaat en daarbij komt ook dat het een positieve karaktertrek is: als je het geen probleem vindt om te lachen om jezelf laat dat zien dat je comfortabel bent met wie je bent, je zelfverzekerd bent en dat je niet arrogant bent. Om jezelf lachen en grapjes maken maakt jouw date relaxter, en dat is precies wat iemand ook wil.

Lachen is besmettelijk en daarom is het ook zo succesvol bij een date. Wat voor soort humor je ook hebt, houd het luchtig en simpel, maar twijfel niet om voor een lach op het gezicht van je date te brengen. Er is namelijk niets beter dan samen lachen en op deze manier elkaar beter leren kennen.

Lachen is een goede uitlaatklep voor stress – en dat is geen grap!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.