Skip navigation

Lexa review

Laatste update: december 29, 2023 door Tess

Lexa is een toonaangevende datingsite in Nederland. Het exploiteert het grootste vrijgezellennetwerk van het land. Lexa is een algemene website die zijn diensten heeft uitgebreid, zodat u onder alle omstandigheden mensen kunt ontmoeten: de Lexa dating-app, geolocalisatie, special events, enz. U hebt zelf de sleutel in handen om een date te regelen.

Wij hebben alle diensten van Best Datingsites uitgeprobeerd, met als doel onze persoonlijke Lexa ervaringen met je te delen en een echte mening hierover te kunnen geven.
In onze Lexa review vind je het volgende:

Lexa: hoe werkt dat?

Hoe kun je Lexa gratis registeren?

Aanmelding op Lexa is gratis. Wilt u volop profiteren van uw ervaring, vul dan bij elke stap alles zorgvuldig in. Lexa maakt gebruik van een matchingsalgoritme, waarmee zij u in contact brengen met vrijgezellen die naar hetzelfde op zoek zijn als u.

>> Test Lexa Gratis! <<

Hoe maak je jouw profiel aan?

Wanneer u zich aanmeldt op Lexa, vult u eerst uw profiel in. Aarzel niet om extra foto’s toe te voegen, waarmee u geloofwaardigheid creëert en interesse opwekt. Op Lexa heeft u de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken. Omschrijf uzelf, geef aan waar u van houdt en naar wie u op zoek bent op Lexa.

Hoe zoek je een potentiële partner?

De functionaliteiten van Lexa zorgen voor meer datingmogelijkheden. U kunt onder andere zoeken op specifieke profielen, tijdbesparende aanbevelingen van Lexa raadplegen en navigerend via de interface op zoek gaan naar uw soulmate, waarbij u er tegelijkertijd aan herinnerd wordt de agenda met de Lexa-avonden bij u in de buurt te raadplegen.

Lexa in 3 stappen

 1. Laat zien wie je echt bent! Beschrijf in je profiel wat jou uniek maakt. Het geheim om meer gebruikers aan te trekken, is door eerlijk, kort en bondig en vooral origineel te zijn! Deel interesses die jou nieuwsgierig maken! Voeg vervolgens je beste foto’s toen en trek zo de aandacht van andere singles!
 2. Ga op zoek naar jouw perfecte partner! Maak gebruik van uitgebreid zoeken om singles te ontmoeten die voldoen aan jouw romantische criteria. Je kunt ook een kijkje nemen op profielen aanbevolen door Lexa. Het alternatief is om naar een van de Lexa evenementen te gaan om persoonlijk tientallen mannen en vrouwen te ontmoeten die een nieuw liefdesverhaal willen beginnen!
 3. Leer elkaar kennen in de chat: Als iemand je aandacht trekt, aarzel dan niet om een privégesprek te beginnen! Wees creatief wanneer je je eerste bericht verzendt. Controleer het profiel van je match om te zien waar hij / zij in is geïnteresseerd, en gebruik het als een ijsbreker! De rest ligt in jouw handen!

Lexa app

Singles kunnen elkaar op iedere plek en op elk tijdstip ontmoeten met de handige Lexa app.

Maak met je mobiele telefoon gebruik van de beste diensten en verbind met andere Lexa singles in jouw buurt, wanneer je maar wilt!

Met de Lexa-app kun je:

 • Contactadvertenties zien
 • Bekijken wie jouw Lexa profiel heeft bezocht
 • Zoeken naar andere interessante singles bij jou in de buurt!
 • Profielen en foto’s van anderen bekijken
 • Chatten met andere singles
 • Berichten lezen, sturen en beantwoorden
 • Interesse tonen in andere gebruikers

Lexa evenementen voor singles

Als je nieuwe mensen persoonlijk wilt ontmoeten, biedt de datingsite een reeks activiteiten waar je singles face-to-face kunt ontmoeten.

Lexa evenementen voor singles vinden plaats op verschillende plekken in Nederland. Deze evenementen geven jou de kans om een aantal singles uit jouw stad te ontmoeten in een relaxte en plezierige omgeving.

Met Lexa evenementen kun je singles ontmoeten uit Amsterdam, Utrecht, Alkmaar en meer steden!

>> Registreer je nu geheel gratis bij Lexa! <<

Belangrijkste kenmerken

– Een datingsite voor zielsverwanten

De website is gebruiksvriendelijk en de functionaliteiten zorgen voor meer interactie tussen vrijgezellen: een teller geeft aan hoe vaak uw profiel bezocht wordt, en u kunt interesseberichtjes (‘flashes’) sturen naar vrijgezellen die u leuk vindt. Lexa is een datingsite voor gelijkgestemden. Zo stelt de site elke dag profielen voor, om u aangenaam kennis te helpen maken.

– Serieuze vrijgezellen zijn makkelijk te herkennen

Een probleem dat vele vrijgezellen op datingsites ondervinden, is de tijd die verspild wordt met mensen die weinig serieus of niet (echt) gemotiveerd zijn. Lexa weet dat en biedt haar abonnees daarom de mogelijkheid zich te onderscheiden en hun goede bedoelingen kenbaar te maken door middel van de ‘Lexa Badge’. Dit pictogram, een roos, zal op uw profiel verschijnen als u aan de volgende voorwaarden voldoet: profiel voor minimaal 70 % ingevuld, een goedgekeurde foto, een uitgebreide omschrijving, uw betrokkenheid bij de site (bekijk tutorials) en uw ondertekening van het Handvest van de Hoffelijke Vrijgezel.

Op Lexa kunt u op twee niveaus beoordeeld worden. Wilt u ‘goedgekeurd’ worden, dan moet u aan alle criteria voldoen, waaronder de hieronder vermelde en enkele andere, zoals bijvoorbeeld positieve beoordelingen van andere leden van de site.

– Offline events, het gehele jaar door

Waarin Lexa zich onderscheidt zijn de offline events: Lexa-abonnees ontmoeten elkaar tijdens avonden, workshops en borrels. Aarzel niet de agenda te raadplegen voor de eerstvolgende data bij u in de buurt. Afhankelijk van het type evenement kunt u er al of niet vergezeld heen gaan.

Is Lexa gratis? Lexa kosten

Je kunt gebruik maken van een Lexa gratis account. Met dit account kun je gebruik maken van sommige functies, zoals het aanmaken van je profiel en het zoeken naar singles in jouw omgeving en met dezelfde interesses. Deze functies zijn bij Lexa gratis.

Echter, om met andere singles op Lexa in contact te komen, heb je een Premium abonnement nodig.

Hierbij een geupdate tabel met de kosten voor Lexa.

Abonnement
Prijs Prijs per maand
1 maand 24,99 € 24.99 €
3 maanden 50,97 € 16.99 €
6 maanden 59,94 € 9,99 €

Klantenservice en veiligheid

De klantenservice is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Lexa behoort tot de Meetic Group, een kei op het gebied van online dating in Europa. Meetic Group, meerdere keren beloond voor de kwaliteit van zijn klantenservice, biedt zijn abonnees ter ondersteuning een aantal tools. Buiten de FAQ (hulprubriek), het online magazine (adviesrubriek) en de chat, kunt u Lexa ook direct om hulp vragen via uw Lexa online-account.

Om rust uit te stralen en vertrouwen te wekken op hun site zet Lexa in op bepaalde kwaliteitsverbintenissen, die u niet noodzakelijkerwijs op andere datingsites vindt. Opvallend zijn bijvoorbeeld:

 • De profielbemiddeling: het Lexa-team analyseert en keurt elk profiel handmatig.
 • De ‘blacklist’, waarmee u bepaalde leden die uw dating experience komen verstoren kunt blokkeren.
 • De ‘niet beschikbaar’-modus, om ongestoord te kunnen surfen

Lexa opzeggen

Lexa abonnement opzeggen

Wil je jouw Lexa abonnement opzeggen? Ga dan naar “Mijn account” en vink de optie aan in het linkermenu.

Lexa account verwijderen

Als je geen gebruik meer wilt maken van de Lexa diensten en je jouw Lexa account verwijderen wilt, ga dan naar “Mijn account”. Daar vind je de optie om jouw Lexa account te verwijderen.

Lexa ervaringen: Onze mening

VOORDELEN
NADELEN
Registreren bij Lexa is gratis

Lokale contacten

Beter dan vergelijkbare abonnementen van andere dating websites

Organiseert evenementen voor singles

Blog met dating tips & FAQ pagina

Lexa app voor Android en iOS

Premium abonnementen worden automatisch verlengd

Alleen geabonneerde gebruikers kunnen de lijst met ontvangen en verzonden flirts zien

De website telt enkele tienduizenden Nederlandse vrijgezellen. De profielen worden over het algemeen goed ingevuld. Met het ‘Lexa Badges’-systeem pikt men de echt serieuze vrijgezellen er zo uit. De inzet waarmee velen van hen hun profiel bijhouden en verleidelijke foto’s toevoegen is opmerkelijk, en laat zien hoe graag zij worden betrokken bij het online datingproces.

Lexa is een algemene website waarop je toch een eerste selectie moet maken. Gelukkig kan kostbare tijd bespaard worden met de functionaliteiten en tools die de abonnees tot hun beschikking krijgen.

De events zijn van een onmiskenbare toegevoegde waarde om de datingmogelijkheden uit te breiden. Hoewel Lexa zich niet positioneert als gericht op een specifiek publiek, zal het voor de meeste vrijgezellen die hun wederhelft willen ontmoeten de moeite lonen om Lexa uit te proberen. Aanmelding is gratis en vrijblijvend, grijp uw kans en probeer het eens!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.