Laatste update: June 14, 2018

Lexa is een toonaangevende datingsite in Nederland. Het exploiteert het grootste vrijgezellennetwerk van het land. Lexa is een algemene website die zijn diensten heeft uitgebreid, zodat u onder alle omstandigheden mensen kunt ontmoeten: de Lexa dating-app, geolocalisatie, special events, enz. U hebt zelf de sleutel in handen om een date te regelen.

Lexa: hoe werkt dat?

Wanneer u zich aanmeldt op Lexa, vult u eerst uw profiel in. Aarzel niet om extra foto’s toe te voegen, waarmee u geloofwaardigheid creëert en interesse opwekt. Op Lexa heeft u de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken. Omschrijf uzelf, geef aan waar u van houdt en naar wie u op zoek bent op Lexa.

Aanmelding op Lexa is gratis. Wilt u volop profiteren van uw ervaring, vul dan bij elke stap alles zorgvuldig in. Lexa maakt gebruik van een matchingsalgoritme, waarmee zij u in contact brengen met vrijgezellen die naar hetzelfde op zoek zijn als u.
De functionaliteiten van Lexa zorgen voor meer datingmogelijkheden. U kunt onder andere zoeken op specifieke profielen, tijdbesparende aanbevelingen van Lexa raadplegen en navigerend via de interface op zoek gaan naar uw soulmate, waarbij u er tegelijkertijd aan herinnerd wordt de agenda met de Lexa-avonden bij u in de buurt te raadplegen.

Belangrijkste kenmerken

– Een datingsite voor zielsverwanten

De website is gebruiksvriendelijk en de functionaliteiten zorgen voor meer interactie tussen vrijgezellen: een teller geeft aan hoe vaak uw profiel bezocht wordt, en u kunt interesseberichtjes (‘flashes’) sturen naar vrijgezellen die u leuk vindt. Lexa is een datingsite voor gelijkgestemden. Zo stelt de site elke dag profielen voor, om u aangenaam kennis te helpen maken.

– Serieuze vrijgezellen zijn makkelijk te herkennen

Een probleem dat vele vrijgezellen op datingsites ondervinden, is de tijd die verspild wordt met mensen die weinig serieus of niet (echt) gemotiveerd zijn. Lexa weet dat en biedt haar abonnees daarom de mogelijkheid zich te onderscheiden en hun goede bedoelingen kenbaar te maken door middel van de ‘Lexa Badge’. Dit pictogram, een roos, zal op uw profiel verschijnen als u aan de volgende voorwaarden voldoet: profiel voor minimaal 70 % ingevuld, een goedgekeurde foto, een uitgebreide omschrijving, uw betrokkenheid bij de site (bekijk tutorials) en uw ondertekening van het Handvest van de Hoffelijke Vrijgezel.

Op Lexa kunt u op twee niveaus beoordeeld worden. Wilt u ‘goedgekeurd’ worden, dan moet u aan alle criteria voldoen, waaronder de hieronder vermelde en enkele andere, zoals bijvoorbeeld positieve beoordelingen van andere leden van de site.

– Offline events, het gehele jaar door

Waarin Lexa zich onderscheidt zijn de offline events: Lexa-abonnees ontmoeten elkaar tijdens avonden, workshops en borrels. Aarzel niet de agenda te raadplegen voor de eerstvolgende data bij u in de buurt. Afhankelijk van het type evenement kunt u er al of niet vergezeld heen gaan.

Klantenservice en veiligheid

De klantenservice is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Lexa behoort tot de Meetic Group, een kei op het gebied van online dating in Europa. Meetic Group, meerdere keren beloond voor de kwaliteit van zijn klantenservice, biedt zijn abonnees ter ondersteuning een aantal tools. Buiten de FAQ (hulprubriek), het online magazine (adviesrubriek) en de chat, kunt u Lexa ook direct om hulp vragen via uw Lexa online-account.

Om rust uit te stralen en vertrouwen te wekken op hun site zet Lexa in op bepaalde kwaliteitsverbintenissen, die u niet noodzakelijkerwijs op andere datingsites vindt. Opvallend zijn bijvoorbeeld:

– De profielbemiddeling: het Lexa-team analyseert en keurt elk profiel handmatig.

– De ‘blacklist’, waarmee u bepaalde leden die uw dating experience komen verstoren kunt blokkeren.

– De ‘niet beschikbaar’-modus, om ongestoord te kunnen surfen

Lexa kosten abonnement

Total kost Kost per maand
Prijs 1 maand 24.95€
Prijs 3 maand 38.85€ 12.95€
Prijs 6 maand 59.70€ 9.95€

Onze mening over Lexa

De website telt enkele tienduizenden Nederlandse vrijgezellen. De profielen worden over het algemeen goed ingevuld. Met het ‘Lexa Badges’-systeem pikt men de echt serieuze vrijgezellen er zo uit. De inzet waarmee velen van hen hun profiel bijhouden en verleidelijke foto’s toevoegen is opmerkelijk, en laat zien hoe graag zij worden betrokken bij het online datingproces. Lexa is een algemene website waarop je toch een eerste selectie moet maken. Gelukkig kan kostbare tijd bespaard worden met de functionaliteiten en tools die de abonnees tot hun beschikking krijgen. De events zijn van een onmiskenbare toegevoegde waarde om de datingmogelijkheden uit te breiden. Hoewel Lexa zich niet positioneert als gericht op een specifiek publiek, zal het voor de meeste vrijgezellen die hun wederhelft willen ontmoeten de moeite lonen om Lexa uit te proberen. Aanmelding is gratis en vrijblijvend, grijp uw kans en probeer het eens!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.