Skip navigation

Hoe flirten tieners?

Laatste update: oktober 9, 2015

Hoe je flirt is verschillend als je 16, 25 of 30 jaar oud bent. Ongeschreven sociale regels en wat als normaal wordt ervaren, verschilt per leeftijdscategorie en afhankelijk daarvan zal ook de aanpak verschillend zijn. Als je flirt en wellicht vervolgens uitgaat met een jonge vrouw van beneden de twintig, dan zal dat anders verlopen dan bij een jongere of oudere vrouw. Bedenk dat vrouwen onder de twintig geen kleine meisjes meer zijn, maar ondernemende, jonge dames. De wensen van jonge vrouwen zijn veranderd; de eigenschappen schattig, grappig en lief zijn niet meer voldoende in een potentieel vriendje of iemand met wie ze eventueel zou willen flirten. Meisjes zijn seksueel eerder volwassen dan jongens en verder in het ontwikkelen van hun fantasieën en dromen. Zeker tijdens tienerafspraakjes en chatgesprekken willen ze niet praten of flirten met jongens die zich als kleine kinderen gedragen: jonge vrouwen zijn op zoek naar jonge mannen.

Wat tienervrouwen willen

Wil een jonge man aantrekkelijk zijn voor tienervrouwen, dan dient hij een aantal karaktereigenschappen duidelijk te tonen om zijn aantrekkingskracht te vergroten. Zo moet hij bijvoorbeeld onafhankelijk en betrouwbaar zijn, leiderskwaliteiten tonen en graag deel uitmaken van de sociale kring van de jonge vrouw.

Als je als jonge man een jonge vrouw wil verleiden zal succes afhankelijk zijn van jouw aanpak en van niets anders. Je vrienden kunnen je helpen contact te maken, maar verder zal alles van jouw benadering afhangen. Dat is de enige manier om de jonge vrouw van jouw keuze te tonen dat je volwassen bent en geen kleine jongen. Ze moet zien dat je een man bent die weet wat hij wil, hoe het te krijgen en met de bereidheid alles te doen om zijn doel te bereiken.

De voorzichtige aanpak werkt

Als je zeker weet in welk meisje jij geïnteresseerd bent, begin dan eenvoudig. Maak een praatje met haar, zodat ze je naam en gezicht onthoudt en je gaat beschouwen als één van haar kennissen. De eerste paar keren houd je het kort, zodat je niet overheersend of zelfingenomen overkomt. Als jullie elkaar toevallig passeren geef je haar een glimlach of knikje, zodat je de verbinding in stand houdt tot jullie volgende ontmoeting.

In het begin maakt het niet uit waar je over praat. Houd het onderwerp simpel: het weer, sport, het menu in de snackbar of dingen die je gaat doen. Met slechts enkele woorden is het ijs gebroken. Laat je naam nog een keer vallen en sluit het gesprek glimlachend af met een korte opmerking zoals “Ik zie je later”. Je moet het voorzichtig aanpakken omdat ze anders een muur om zich kan optrekken. Zeker weten dat je een resoluut en definitief “nee” krijgt als je haar tijdens jullie eerste gesprek direct al mee uit vraagt. Natuurlijk zegt ze nee; ze kent je helemaal nog niet!

Wees niet bang voor de mening van anderen

Als tiener is het moeilijk je zelfverzekerd te voelen. Je bent snel geïmponeerd door jonge tienervrouwen of mensen in het algemeen, vooral in een groep. Als je niet de moeite neemt om contacten te leggen en banden aan te gaan is de kans groot dat je alleen in je schulp achterblijft. Laat zien dat je goed met mensen omgaat – zoals je buren en familie – en dat je beleefd bent tegen vreemden. Het is niet alleen een goede gewoonte maar zo ziet ze ook dat je evenwichtig en vol zelfvertrouwen bent.

Belachelijk gemaakt of uitgelachen worden is beschamend, maar je gaat er niet dood van. Zet je over je angst voor wat anderen denken heen. Als vrienden je uitlachen, dan is dat omdat ze zelf niet de moed hebben om een meisje te benaderen, terwijl ze dat net zo graag willen als jij. Om je doel te bereiken moet je risico’s durven nemen. Jonge tienervrouwen zoeken juist jonge mannen die doen wat anderen niet durven: het initiatief nemen en een gesprek beginnen!

Sluit vriendschap met haar vriendinnen

Door je vriendelijk, sociaal en zelfverzekerd te gedragen (vertel over je vrijwilligerswerk, parttime baantje of andere unieke bezigheden), zal je niet alleen de aandacht van het meisje van je keuze trekken, maar ook die van haar vriendinnen. Sommige jonge vrouwen omringen zich graag met hun vriendinnen als een soort levende kuisheidsgordel, maar dat is slechts een spel waardoor ze onbereikbaar lijken voor mannen en waarmee getest wordt of jij wel een waardige kandidaat bent. De jongen die in tenminste zijn best doet om haar aandacht te trekken zal ze waarschijnlijk zelf ook de moeite waard vinden.

Het is van het grootste belang dat haar vriendinnen je ook zien zitten. Pak het echter voorzichtig aan anders bestaat de kans op jaloers of bezitterig gedrag. Of ze willen als koppelaarster optreden en dat moet je echt vermijden! De beste manier om de muur van vriendinnen te doorbreken is door te tonen hoe goed je met je eigen vrienden omgaat. Gedraag je geïnteresseerd en meelevend, maak grapjes en heb plezier met ze, terwijl je jouw doelwit bewust negeert. Dit kan zeer effectief zijn.

Wanneer je juist niet het initiatief moet nemen

Blijft ze je negeren na vele pogingen om contact te maken? Zet het dan van je af en probeer het niet te begrijpen: het leven van een tiener kan ingewikkeld zijn. Wees geduldig en richt je pijlen op iemand anders. Meestal ligt het probleem sowieso niet bij jou.

Als je ongewild de aandacht van een meisje hebt getrokken

Blijf uit haar buurt. Gebruik je persoonlijke sociale vaardigheden en wees vriendelijk tegen iedereen. Uiteindelijk zal ze vanzelf haar interesse in jou verliezen.

Als ze je vertelt dat ze al een vriendje heeft

Dit kan een smoes zijn zodat ze niet met je hoeft uit te gaan of het is eenvoudigweg de waarheid. Het is geen onoverkomelijk obstakel: wees een vriend voor haar en misschien kan je haar er van overtuigen dat je te gek bent! Je bent toch veel grappiger, socialer en meer welbespraakt dan haar vriendje?

Als ze geïnteresseerd is in één van je vrienden

Je hebt haar aandacht en ze mag je graag, maar ziet je slecht als een maatje. Degene die ze echt ziet zitten is je vriend! Wens ze alle goeds en kijk verder.

Alles waar we niet dood aan gaan maakt ons alleen maar sterker

Wordt al je moeite niet beloond – of in ieder geval niet door het juiste meisje – maak je geen zorgen want je krijgt nog kansen genoeg. Verwijt je zelf niets en bedenk: oefening baart kunst, ook bij het zoeken naar en aangaan van een relatie. Je voelt je nu misschien dom en onervaren, maar dat is echt niet zo. Tenslotte heb je het wel geprobeerd en je weet nu in ieder geval hoe het niet moet. Maak jezelf niet wijs dat ze te goed voor je is: jij hebt tenslotte wel het lef gehad haar te benaderen. En maak je geen zorgen om je reputatie: echte vrienden kijken dwars door eventuele praatjes heen.

Veel plezier met het vinden van je eigen stijl om contact te leggen met jonge vrouwen. Het wordt telkens makkelijker en je kunt er van verzekerd zijn dat ook jij uiteindelijk zult flirten en samen zijn met het meisje van je dromen.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.