Skip navigation

Datende tieners

Laatste update: oktober 12, 2015

Dankzij de moderne technologie zijn tieners vandaag de dag meer dan ooit verbonden. Waar je vroeger je telefoonnummers op een stukje papier moest schrijven, wissel je tegenwoordig eenvoudig gegevens uit via sociale netwerken. Tieners hebben via deze sociale netwerken veelvuldig contact met elkaar. In feite is het zelfs zo dat je via sociale netwerken meer kans maakt om met een leuke tiener in contact te komen datn via de ouderwetse manier. Niet voor niets wordt er gezegd dat de nieuwe generatie online opgroeit. Het is voor veel tieners ook eenvoudiger om online iemand te vinden en ermee te flirten. Je loopt immers niet meer het risico om rechtin je gezicht afgewezen te worden en een blauwtje te lopen. Dat is wellicht ook de reden dat de vele sociale netwerken zo ontzettend populair zijn. Er zijn zelfs virtuele feestzalen die enkel toegankelijk zijn voor jong volwassenen. Ook community sites zoals Facebook en Myspace werden in eerste instantie door jongeren gebruikt omdat ze vrij anoniem te werk konden gaan. Jongeren beken deze sites als potentiële dating sites. Omdat de sociale netwerken steeds uitbreiden, zullen ook tieners deze netwerken steeds meer gaan gebruiken als primaire methode van communiceren.

Tieners en het belang van sociale contacten

Tieners gaan vaak door een verwarrende en complexe tijd heen. Terwijl ze net zijn begonnen met het verkennen van romantische gevoelens kan de aantrekkingskracht tot het andere geslacht ineens en overweldigend toeslaan. Een uitgebreide sociale kring van vrienden is erg belangrijk voor tieners. Ze zijn immers altijd op zoek naar groepen waar ze toe kunnen behoren en naar acceptatie in persoonlijke relaties. Dating sites, chat rooms en sociale netwerken bieden hiervoor de ideale kans. Hier kunnen ze immers ervaringen en kennis uitwisselen met andere tieners en elkaar op raad en advies vragen. Het is een vrije en veilige omgeving waar de jongeren zich vrij voelen om hun standpunten en ideeën uit te wisselen, zonder dat ze bang hoeven te zijn voor een oordeel.

Laten we eerlijk zijn: de meeste tieners zijn niet op zoek naar de liefde van hun leven. Ze willen leren hoe relaties werken en hoe je kunt omgaan met het andere geslacht. Ze worden snel afgeleid en aangetrokken door iemand anders en emoties kunnen zeer snel opkomen en weer afzakken. Contact via telefoon en internet is voor de meeste tieners heel normaal en daardoor kunnen ze binnen korte tijd erg betrokken raken bij elkaar. Hierdoor zijn ze in staat om elkaar te helpen en samen op zoek te gaan naar liefde en genegenheid.

Welke sites gebruiken tieners?

Tieners vinden het ontzettend belangrijk dat ze altijd en overal in contact kunnen zijn met hun leeftijdsgenoten. Sites zoals Max, tiner en IceBreaker spelen hierop in door middel van direct contact. Door de ontwikkeling en de populariteit van de mobiele telefoon hebben deze aanbieders nog betere toepassingen waar tieners massaal gebruik van maken.

Traditionele en betaalde dating sites zijn vaak niet bereikbaar voor tieners. Ze hebben simpelweg het geld niet om er gebruik van te maken. Jonge mensen geven liever de voorkeur aan websites die speciaal voor tieners zijn ontwikkeld. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden voor tieners die in contact willen komen met anderen.

Veel van deze websites beseffen dat tieners niet in staat zijn om zich te verplaatsen. Ze gebruiken dan ook speciale software waardoor je enkel in contact komt met tieners die in de zelfde regio wonen. Hierdoor wordt de kans op een echte ontmoeting vergroot.

  • Tieners zijn allemaal af op een gegeven moment hoe te flirten. Hier zijn onze tips en trucs om te slagen en zoek snel een datum!

Learn more about "Dating Sites"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.