Skip navigation

Ourtime Review

Laatste update: juni 11, 2024 door Tess

Ourtime is een nieuwe datingsite die bestemd is voor volwassen singles. Deze singles krijgen een nieuwe kans op een persoon om liefde te delen en te geven, een persoon met dezelfde belangen en waarden.

Ourtime belooft een unieke ervaring voor mensen ouder dan 50 in het bezit van een jonge geest die op zoek naar de liefde zijn. Dit op een dynamische manier: modern en leuk.

De contacten op Ourtime vinden plaats op het platform zelf. Gebruikers kunnen elkaar ontmoeten door te chatten op het platform, maar dit ook door activiteiten die door Ourtime zelf worden georganiseerd.

Ourtime: Hoe werkt het?

De website van Ourtime is eenvoudig te gebruiken. Ook perfect dus voor gebruikers die niet zo handig zijn met internet of verward raken bij teveel verschillende pagina’s.

Gratis inschrijven en een profiel aanmaken

Register bij Ourtime is snel en gratis.

Om te beginnen dient u uw geslacht, geboortedatum en het type partner waar u naar op zoek bent op te geven.

Vervolgens is uw profiel te maken door vier basiskenmerken over uzelf toe te voegen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld uw woonplaats, emotionele status, of u (klein)kinderen hebt, een korte beschrijving van uw uiterlijk en wat uw dagelijkse gewoonten en interesses zoal zijn.

Om een volledige visie te kunnen bieden van wat voor persoon u bent en waar u naar op zoek bent, is er de mogelijkheid om uw persoonlijkheid en het type relatie dat u zoekt te beschrijven.

Verder wordt u gevraagd een profielfoto toe te voegen, zodat andere gebruikers een indruk krijgen van uw fysieke verschijning.

Ontmoet vrijgezellen in uw regio

Zodra uw profiel aan is gemaakt kunt u beginnen met het zoeken naar vrijgezellen in uw buurt en contact leggen met mensen van uw interesse.

Door het gebruik van de zoekfunctie en de bijbehorende filters kunt u resultaten krijgen gebaseerd op uw criteria en persoonlijke voorkeuren.

Daarnaast is er de functie ”Galerij”. Hier heeft u de mogelijkheid om willekeurige foto’s van gebruikers te beoordelen waarbij u aan kunt geven of deze persoon uw interesse heeft of niet.

Het doel van Ourtime is ervoor zorgen dat u een gelijkgestemde kan vinden. Dat is ook de reden waarom u bij registratie op dient te geven hoe uw ideale partner eruitziet.

Wanneer u een wederzijdse positieve interesse heeft komt een vrijgezel in uw lijst met favorieten te staan. Dit systeem is vergelijkbaar met het systeem van Tinder.

Ourtime heeft daarnaast ook andere gereedschappen waarmee u gemakkelijk het ijs kunt breken. Denk bijvoorbeeld aan de ‘sweethearts’, waarmee u een gebruiker laat weten dat u wel interesse in hem of haar hebt.

Toch blijft een van de grootste attracties van Ourtime toch wel de georganiseerde activiteiten. Het idee is dat een aantal mensen van het platform participeren in een ontmoeting, workshop of een evenement en daar een leuke tijd beleven.

Ourtime testen

De citatenpagina belooft een leuke, energieke en veilige omgeving. In tegenstelling tot andere pagina’s in Nederland voor volwassen singles is Ourtime erg dynamisch en daarnaast ook nog gemakkelijk te gebruiken. Dit allemaal door het jeugdige en interactieve ontwerp.

Het is mogelijk dat de gebruikers van Ourtime niet zo actief zijn in vergelijking tot de gebruikers op datingsites voor jongere mensen. Toch zijn de contacten vaak van hogere kwaliteit, omdat specifiek contact wordt gelegd tussen mensen die daadwerkelijk potentie in elkaar zien voor een relatie.

Belangrijkste functies

Ourtime zorgt ervoor dat u met tientallen vrijgezellen in uw omgeving contact kan leggen.

De site biedt u verschillende tools waarmee u uw ideale partner kan vinden.

Aan de ene kant zijn er hulpmiddelen om verwante vrijgezellen te vinden. Door middel van onder andere filters kunt u de vrijgezellen van uw interesse selecteren.

 • Zoek met de filterfunctie op leeftijd, foto’s, profiel en afstand
 • De gallerijfunctie biedt u de mogelijkheid een carrousel te zien van andere gebruikers die in willekeurige vorm worden getoond. U kunt de vrijgezellen die u interessant vindt voor een afspraakje selecteren
 • Contacten-filter: u kunt kiezen met wie u wil communiceren

Aan de andere kant zijn er ook gereedschappen om het ijs te breken en de communicatie met andere gebruikers te versoepelen:

 • Sweethearts: dit heeft wel iets weg van een knipoog. Een ‘sweetheart’ is een simpel gereedschap om uw interesse in een andere gebruiker te tonen
 • Berichten: via een privé-chat heeft u de mogelijkheid om berichten met andere gebruikers uit te wisselen

Ourtime tarieven

Om berichten te kunnen verzenden en te kunnen genieten van extra functies, kunt u uzelf inschrijven als Premium gebruiker.

Als abonnee heeft u de volgende mogelijkheden:

 • Het onbeperkt lezen en versturen van berichten
 • Tot de ontdekking komen wie er allemaal interesse heeft gehad in uw profiel
 • De mogelijkheid om alle profielen volledig te bekijken
 • Navigeren door de site zonder advertenties
 • Gebruikmaken van de site op uw mobiele telefoon
 • Profiteer van de speciale prijzen op de activiteiten voor singles
Abonnement
Prijs Prijs per maand
1 maand 24.99 EUR 24.99 EUR
3 maanden 50.97 EUR 16.99 EUR
6 maanden 59.94 EUR 9.99 EUR
*30% korting op de normale abonnementsprijs

Betrouwbaarheid en veiligheid

Een van de prioriteiten van dit netwerk van contacten is boven alles de veiligheid van zij die deelnemen aan deze.

Het team van experts in online dating reviews checkt ieder profiel handmatig en zorgt ervoor dat deze voldoet aan de fundamentele eisen.

Gebruikers kunnen bij dit team ook profielen melden van welke zij denken niet te kloppen of nep te zijn.

Door de incognito modus kunnen gebruikers andere profielen bezoeken zonder gezien te worden.

De site heeft een pagina genaamd ”online help”; hier is informatie te vinden over hoe u het meest kunt halen uit uw online ervaring.

Het klantenteam van Ourtime is beschikbaar door naar de sectie ”help” te gaan en vervolgens naar de sectie ”contact ons”.

ourtime nederlands

Hoe verwijder ik Ourtime?

Het kan zo zijn dat u niet meer gebruik wil maken van de diensten van Ourtime. Indien dit het geval is, kunt u naar ”mijn account” gaan. Vervolgens klikt u op uw avatar.

In deze sectie is de optie te vinden om uw profiel permanent te verwijderen. Door uw inloggegevens in te voeren kan u uw profiel verwijderen.

Er is ook de mogelijkheid uw profiel tijdelijk op te schorten.

In Ourtime wordt uw Premium-abonnement automatisch verlengd. In de

“Mijn account” sectie vindt u ook de mogelijkheid om uw lidmaatschap te annuleren.

Ourtime beoordeling: Onze mening

VOORDELEN
NADELEN
Gratis en snelle inschrijving

Ideaal voor volwassen maar moderne vijftigplussers

Toegankelijke gemeenschap

Pagina met aantrekkelijke ontwerp en
eenvoudige navigatie

Organisatie van activiteiten en evenementen
voor singles

“Ayuda” sectie met tips m.b.t. online dating

Handmatige verificatie van profielen

Automatische verlenging van abonnementspremie

Incognito-modus is tegen betaling

De activiteiten zijn alleen voor gebruikers die in bezit zijn van een Premium account

Ondanks het feit dat Ourtime een relatief nieuw netwerk is, biedt het een goede service om volwassen vrijgezellen in Nederland te verbinden. Ourtime heeft veel tijd besteed aan het creëren van een gemeenschap voor singles boven de vijftig die erg dynamisch, aangenaam en bovenal toegankelijk is.

Gebruikers zijn wellicht niet zo actief op de site, mede omdat het om vijftigplussers gaat. Toch geeft het feit dat er activiteiten en evenementen georganiseerd worden aan dat Ourtime zich onderscheidt van de concurrentie en mannen en vrouwen in contact laat komen voor een daadwerkelijk serieuze relatie.

Indien u ouder bent dan vijftig en op zoek naar een serieuze partner; gezellig met anderen wil praten en vrijgezellen in uw omgeving wil ontmoeten, dan is Ourtime zeker aan te raden.

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.