Skip navigation

Academic Singles Review

Laatste update: januari 10, 2022 door Tess

Mensen vullen elkaar aan wanneer ze overeenkomen in smaak en waarden.

De dating site Academic Singles, een toonaangevend platform voor hoogopgeleide Nederlandse singles op zoek naar romantiek, is het beste bewijs dat gelijke polen elkaar aantrekken. Leer dus meer over één van de Beste Dating Sites van Nederland!

De website is gespecialiseerd in het samenbrengen van alleenstaande mannen en vrouwen verspreid over Nederland, door rekening te houden met hun specifieke voorkeuren. Singles die actief op zoek zijn naar de liefde, hebben met Academic Singles een geweldige, dynamische gemeenschap getroffen.

De matchmaker heeft een geregistreerde persoonlijkheidstest die je in contact brengt met de meest compatibele kandidaten in je omgeving. Het doel is hierbij steeds om je te voorzien van de overeenkomstige middelen om uiteindelijk je perfecte match te vinden.

Academic Singles: Hoe werkt het?

Het is in feite erg makkelijk en volkomen gratis om deel uit te maken van de Academic Singles’ gemeenschap. Je start met vijftien minuutjes voor het invullen van een vragenlijst waarin je wat informatie geeft over je voorkeuren en idealen naar een relatie en partner toe.

De resultaten worden dan gebruikt om je in contact te brengen met kandidaten die dezelfde waarden hebben, alsook gelijkaardige verwachtingen voor een relatie.

In een paar minuten kan je interageren met gelijkgestemde singles en niet enkel dankzij het Academic Single’s matchmaking systeem. Je kan immers ook bladeren doorheen honderden profielen en gesprekken aangeknopen met kandidaten waarvan je de kans op een nieuw hoofdstuk in de liefde hoog inschat.

Om gelijkgestemde singles te vinden moet je eigenlijk alleen maar je zoekopdracht filteren: volgens locatie, leeftijd, etniciteit en nog wat andere aspecten, en voilà! Die ene bijzondere persoon is letterlijk maar een paar klikken van je verwijderd!

Wanneer je iemand vindt die je aandacht trekt, kunnen jullie elkaar beter leren kennen via de privéchat. En wat na dat eerste contact gebeurt…dat is aan jullie! Misschien wel een eerste romantische date? Academic Singles wordt tegenwoordig niet voor niets beschouwd als een van de meest populaire Nederlandse dating sites.

Academic Singles testen

De desktop site en de mobiele app zijn beide erg intuïtief in gebruik. Er zijn ook senioren onder de singles die het platform gebruiken om de liefde een tweede kans te geven, dus daarom heeft Academic Singles een platform ontworpen dat makkelijk is in gebruik voor elk type van online dater, onafhankelijk van zijn of haar ervaring met dit soort platforms.

Het feit dat de site je meteen een aantal potentiële matches voorstelt, maakt de zoektocht naar die perfecte partner een stuk makkelijker. Op deze manier moet je niet meer onnodig veel tijd verspillen met gesprekken die toch nergens heen gaan. In plaats daarvan kan je meteen chatten met kandidaten waarvan je al op voorhand weet dat ze compatibel zijn met jou én die op zoek zijn naar iemand zoals jij!

Bovendien is het zo goed als onmogelijk om valse profielen tegen te komen omdat de meeste kandidaten hun profielen voor de volledige 100% hebben ingevuld. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in een romantische relatie met een andere man of vrouw.

Belangrijkste functies

In Academic Singles zijn er verschillende middelen beschikbaar om van het daten een leuke belevenis te maken en om te communiceren met de andere kandidaten.

Met een standaard account krijg je onder andere de optie om je profiel in te vullen, foto’s op te laden, de persoonlijkheidstest in te vullen en na te kijken met wie je matcht.

Wil je echter in contact komen met een andere kandidaat, dan dien je je in te schrijven. Met een Premium lidmaatschap kan je:

  • Contacten toevoegen aan je lijst met favorieten
  • Nagaan wie jouw profiel heeft bezocht
  • Alle foto’ bekijken
  • Ongelimiteerd berichten lezen en sturen

Academic Singles tarieven

Abonnement
Prijs Prijs per maand
3 maanden 149.70 EUR 49.95 EUR
6 maanden 179.40 EUR 29.90 EUR
12 maanden 298.80 EUR 24.90 EUR

Betrouwbaarheid en veiligheid

Het gebruik van Academic Singles is volkomen veilig, aangezien alle persoonlijke informatie versleuteld is en door het platform niet wordt doorgegeven aan derden.

Bovendien kan je je persoonlijke settings aanpassen wanneer je maar wil. Zo kan je bijvoorbeeld aangeven welke ingeschreven leden jouw foto’s kunnen zien en welke niet.

Doordat je zelf in de hand hebt welke persoonlijke informatie je deelt, zijn je ervaringen een stuk aangenamer.

Academic Singles beoordeling: Onze mening

VOORDELEN
NADELEN
Prsoonlijkheidsprofielen van hoge kwaliteit

Gericht aan hoogopgeleide Nederlandse singles

Gebruiksvriendelijke app die beschikbaar is voor Android en iOS

Je kan enkel interageren met andere kandidaten door middel van privéberichten

Enkel premium leden kunnen alle foto’s van andere kandidaten zien

Academic Singles is ongetwijfeld één van de beste sites voor Nederlandse singles met een achtergrond als zakenprofessional en/of een hoge opleiding, die bovendien op zoek zijn naar de liefde van hun leven.

Doordat je niet al te veel tijd moet spenderen aan het aanmaken van je profiel en daardoor meer tijd hebt om in contact te komen met gelijkgestemde mannen en vrouwen uit je omgeving, is het zeker de moeite om lid te worden van de site.

Het unieke matchmaking systeem van de site is één van zijn belangrijkste kenmerken. Dankzij dit systeem is het een stuk makkelijker om je perfecte match te vinden in vergelijking met gelijkaardige dating sites. Probeer het maar!

Indien je op zoek bent naar veeleisende singles in je omgeving, ge je helemaal weg zijn van de populariteit van deze dating site!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.