Skip navigation

Hoe de Beste Datingsites te vinden - Mei 2022

Steeds meer mensen vinden hun partner op internet. Het is echter best lastig te bepalen welke datingsite het beste bij je past. Zoek je een gratis datingsite, een premium datingsite of iets tussen beiden? Zoek je een levenspartner of een kortstondige relatie? Op onze site kun je eenvoudig alle datingsites vergelijken in één overzicht. Zo vind je simpel en snel de beste datingsite van Nederland met singles voor jou. De dating site waar jouw ware op je wacht. Bekijk ons overzicht en evalueer de dating sites op basis van jouw voorkeuren.

Read more
Read less
site
sterke punten
Redactiescore
aantal leden
gebruikersscore

Parship.nl

 • NIEUW – Video Date, de nieuwe feature van Parship
 • De nr. 1 in serieuze relaties
 • Hoge succeskans: 1 op de 3 vindt hier een partner
 • Matching op basis van een unieke persoonlijkheidstest
9.8 / 10
[ Onze analyse ]
550'000 singles
ideale leeftijd30-70

Lexa

 • Events bij jou in de buurt
 • Geverifieerde profielen die bij jouw criteria passen
 • Lexa Badges: herken serieuze vrijgezellen in één oogopslag
9.3 / 10
[ Onze analyse ]
350'000 singles
ideale leeftijd25-45

Ourtime

 • Dating voor singles boven de 50
 • Ontmoet onze members persoonlijk tijdens onze Activiteiten
 • Gecontroleerde profielen en Customer Care
8.3 / 10
[ Onze analyse ]
300'000 singles
ideale leeftijd50+

ELITEDATING

 • Datingsite voor singles met niveau
 • 1500 nieuwe leden per week
 • Wetenschappelijke matchmaking gebaseerd op jouw persoonlijkheid en voorkeuren
7.5 / 10
[ Onze analyse ]
500'000 singles
ideale leeftijd35+

50plusmatch.nl

 • Matchmaking voor singles boven 50
 • Gender verdeling: 51% single mannen en 49% single vrouwen
 • 100% betrouwbaar: winnaar van de Thuiswinkel award als beste datingsite voor senioren
7.1 / 10
[ Onze analyse ]
30'000 singles
ideale leeftijd50+

Cupid

 • Een leuke website met veel toffe en gezellige daters.
 • Dit kun je eerst testen door gebruik te maken van een 3-daagse gratis proef periode.
6.9 / 10
[ Onze analyse ]
150'000 singles
ideale leeftijd+18

MatureDating

 • Perfecte datingsite
 • Oudere vrijgezellen vanaf 50 Over heel Nederland
5.9 / 10
[ Onze analyse ]
100'000 singles
ideale leeftijd+45

Hoe de Beste Datingsites te vinden - Mei 2022

De redenen van het succes van online dating sites

Online dating websites zijn steeds populairder en dat is ook logisch!

De sites gaan mee in de trends qua ontmoetingen, versieren, en verleiden. Met de veranderende technologie veranderen tevens onze gewoontes, bewust of onbewust. Dit geldt ook voor liefdesrelaties! De beste datingsites varen daarom al een aantal jaren mee op de web 2.0 trends. Er komen steeds meer nieuwe relatiesites bij, waardoor het lastig kan zijn de site te vinden die het beste bij je past. Daarom kun je het beste een “datingsite vergelijker” of een “datingsite ranking” gebruiken. Een contactadvertentie zoals “Man 36 jr, omg Zwolle, houdt van natuur en noga, zkt sportieve en gecultiveerde partner om een gelukkig gezin te starten” in een plaatselijk dagblad plaatsen is niet meer van deze tijd. Teleurstellende ontmoetingen zijn niet meer nodig.

Online dating sites hebben grote veranderingen teweeg gebracht in de manier waarop singles elkaar ontmoeten. Bij online dating is het makkelijker om de juiste persoon te “targeten”. Je weet meteen of je interesses deelt en of het de moeite is de persoon te ontmoeten. Bij online daten verlies je minder tijd dan bij ouderwets daten, omdat er allerlei selectietools en filters tot je beschikking zijn. Het is nooit eerder zo eenvoudig geweest de juiste partner te vinden met wie je affiniteiten hebt!
Zoek je een levenspartner of juist een date? Geen probleem, alles is mogelijk bij online dating sites. Je kunt online desgewenst alle tijd nemen om iemand te leren kennen alvorens hem of haar te ontmoeten, hetgeen een paar jaar geleden bijna onmogelijk was geweest.
Man zoekt vrouw, vrouw zoekt man, vrouw zoekt vrouw, of man zoekt man. Alles is mogelijk en eenvoudig aan te geven.
Online dating sites (of het nou om ontmoetingen op basis van affiniteiten, om serieuze ontmoetingen, of om kortstondige relaties gaat) zijn erg succesvol om verschillende redenen, maar de belangrijkste 2 zijn: het optimaliseren van het profiel van de persoon die je zoekt dankzij allerlei zoekfilters en zoekfuncties, evenals het feit dat je de persoon online kunt leren kennen alvorens hem of haar in het echt te ontmoeten. Dankzij online dating kunnen verlegen mensen zich veiliger voelen en besluiteloze mensen kunnen de tijd nemen. Hierdoor neemt het succespercentage van de real life ontmoetingen gestaag toe!

Om te bepalen wat de beste datingsite is voor een serieuze relatie, kun je het beste bekijken welke site de meeste koppels heeft gevormd. Een overzicht van de verschillende datingsites helpt je te beslissen op welke dating site je je het beste kunt inschrijven (via een “datingsite rating”).

Er zijn gratis datingsites, exclusieve datingsites, en datingsites waarbij je kunt gratis online daten of betalen voor premium functies. Er zijn matchmaking relatiesites waarop je iemand vindt op basis van karakter, serieuze sites voor langdurige relaties, sites voor singles met niveau, sites voor hogeropgeleiden, datingsites voor jongeren, datingsites op affiniteit.. Of je vriendschap, liefde of zoekt, er is altijd wel een online datingsite die bij je past.

Een serieuze relatie komt soms voort uit een ontmoeting met iemand met wie je veel affiniteiten hebt…

Als je voor een datingsite gaat die mensen koppelt op basis van affiniteiten, zul je naar alle waarschijnlijkheid mensen ontmoeten die op je lijken qua smaak, gebruiken, visie op het leven, religie, cultuur, sociaal milieu en politieke voorkeur. Op een affiniteiten-datingsite moet je eerst een persoonlijkheidstest invullen. Zo wordt je gematcht met de leden die de meeste overeenkomsten met je hebben. Bij dit soort relatiesite kun je het beste zo uitgebreid mogelijke informatie over jezelf en je ideale liefdespartner verstrekken. Zo kunnen je matches snel begrijpen wat voor persoonlijkheid je hebt en bepalen of jij ook bij hen past. Dit soort koppelsites zijn erg serieus en kennen een groot succes bij een publiek dat een lange termijn vriendschap of een serieuze constructieve relatie zoekt.

Bij datingsites op basis van affiniteit kun je totaal jezelf zijn en MOET je zelfs openhartig zijn zodat je ideale match jou ook als zodanig kan herkennen. Vergeet niet: het is erg belangrijk een eerlijk, oprecht en serieus profiel aan te maken op een dergelijke relatiesite. Veel serieuze relaties die online ontstaan zijn en in het echte leven zijn doorgezet, zijn begonnen op dating websites die matchen op basis van affiniteiten en psychologie. Als je eerlijk bent, vergroot je je kans de juiste persoon te ontmoeten. De ontmoetingssite is serieus als jij het ook bent. Trek de aandacht van mensen die op je lijken voor een serieuze relatie of vriendschap. Je kunt het gedrag van andere members observeren op de datingsite en zo bepalen wie op zoek is naar een serieuze relatie. Een vrouw die een man zoekt of een man die een vrouw zoekt voor een serieuze relatie zal oprecht zijn en zijn of haar sterke en zwakke punten onthullen. Absolute transparantie is essentieel. De waarheid vertellen op een datingsite is tevens een teken van respect naar de andere leden die op zoek zijn naar een serieuze relatie toe. Zij rekenen op kwalitatieve datingprofielen. De kwaliteit van jouw profiel draagt bij aan de kwaliteit van de betreffende singles website evenals de reputatie van die site!

Wees niet beledigd als sommige leden op een affiniteitsdatingsite je afwijzen. Je kunt je soms verwant aan iemand voelen die niet per sé hetzelfde voelt. De liefde vinden blijft een hele zoektocht… en soms is het leven oneerlijk.. maar als dit je gebeurt, geef dan vooral niet op! Er zijn altijd duizenden profielen van andere singles op de site aanwezig. Daartussen zit vast de JUISTE persoon voor jou! Die lange termijn relatie begint op de online datingsite die je kiest. Je leert de betreffende persoon eerst kennen via chat, privéberichten en via je profiel. Vervolgens kun je je mailadressen uitwisselen, telefoonnummers, en uiteindelijk elkaar in het echt ontmoeten en mogelijk een fijne relatie met zijn tweeën opbouwen.

De 5 hoofdpunten om een serieuze relatie op te bouwen via een online datingsite

(uiteraard ga je daarvoor al “datingsites vergelijken” op een website die een “overzicht van de beste datingsites” verstrekt):

1-    Maak een volledig profiel aan met kwalitatieve en uitgebreide informatie.
2-    Benader de leden die bij jouw persoonlijkheid passen.
3-    Wees geduldig aangezien er erg veel leden zijn.
4-    Blijf beleefd en respectvol naar alle leden toe, zelfs als een single die je niet leuk vindt contact met je opneemt.
5-    Wees jezelf wat er ook gebeurt. Dat is essentieel om een serieuze partner te vinden via een online dating site.

Om u elke week relevante informatie te verstrekken en onze vergelijkingsdiensten gratis te houden, profiteren we van verwijzingscommissies wanneer gebruikers op de links van onze gelieerde sites klikken. Deze vergoeding kan de positionering van de sites beïnvloeden, maar in geen geval de vergelijkende analyses die door onze teams worden uitgevoerd.

Read more
Read less

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.