Skip navigation

Welk soort relatie past bij u?

Laatste update: januari 13, 2016

Koppels en romantische relaties zijn vaak complex… Ten eerste zijn er veel mensen die worstelen om liefde te vinden. Dat is waarom ze zich toekeren – soms met meer soms met minder succes – naar de magie van het internet en veel bestaande dating sites. Dit verschijnsel van eenzaamheid en zoektocht naar de prins op het witte paard is vooral waarneembaar in de grote hoofdsteden gelijkend op Parijs en zijn 51 % aan singles. Het koppel moet er voor zorgen dat de kleine vlam blijft branden om het gevoel, het verlangen en de verleiding te bestendigen. De huismus versie van de prins op het witte paard heeft weinig succes … Sommige paren vallen in een destructieve routine, anderen zetten echter vraagtekens bij de aard van de relatie die het meest gunstig zou zijn: loyaliteit, exclusiviteit ? Maar ook waarom geen trio, swingers , LGBT liefde, etc.?

Voor- en nadelen van de exclusieve relatie

U ontmoet de man of vrouw van uw leven en u barst letterlijk! Voor u, geen sprake van het delen! Uw liefdesrelatie is gebaseerd op exclusiviteit en trouw. Jullie hebben geweldig promotiemateriaal voor “The Kooples” en zijn de trots van uw ouders en uw oma. Loyaliteit en zelfvertrouwen stralen van jullie af als koppel, jullie vertrouwen elkaar onder dekking van de belofte dat niemand van u weg zal gaan om te onderzoeken of het gras groener is bij de buurman. Jullie hebben de regels van jullie liefdescontract opgesteld en het werkt prima, zolang jullie de verleidingen weerstaan: uw gymleraar is een stuk? De collega die u uitnodigt voor een borrel na het werk of zelfs de hipster fotograaf vriend van je beste vriend die onlangs is gescheiden …

Niettemin hebben wij het recht om te vragen of het exclusieve contract niet bepaalde beperkingen in de persoonlijke ontwikkeling van het koppel oplegt: zo veel huishoudens zijn ongelukkig omdat hun relatie niet werkt, veel mensen zijn beroofd van episodische avontuurtjes die hun dagelijkse leven een oppepper geven, en die wellicht gunstig zouden zijn voor het paar om een gevoel van frustratie als gevolg van dit beroemde “contract” weg te nemen… Een op de drie bruiloften eindigt in een scheiding, overspel en depressie nemen toe … We staan onszelf toe te twijfelen over het bestaan: is de exclusieve relatie echt het recept voorliefde op de lange termijn?

De deugden van een open relatie

Sommige koppels kiezen om te leven in een ‘open’ relatie: in tegenstelling tot de exclusieve relatie waar partners elkaar beloven trouw te zijn, is het bevoegd om andere partners te ontmoeten… Om deze deal te laten werken, moet het nog steeds voldoen aan een aantal kenmerken die van essentieel belang zijn om de jaloezie niet te doen oplaaien in de relatie. Om van de vervulling van een open relatie te kunnen genieten, moet men vertrouwen hebben in elkaar en niet ten prooi vallen aan paranoia van het soort: “Ik ben niet jouw favoriet” en vice versa.

Koppels die een open relatie hebben vinden hun balans in het delen van ervaringen met andere partners, samen (swingers) of onafhankelijk van elkaar. Ze onderscheiden de gevoelens van seks en bewijzen dat hun samenzijn een keuze is, en niet een ingeslepen routine. De minder exclusieve koppels cultiveren op deze manier verlangen, genot en een actief seksueel leven en creëren uitdagingen die de neiging hebben om te verdwijnen binnen een exclusieve relatie: elkaar verleiden blijft # 1!

Vaststellen van de voorwaarden van uw liefdescontract

Om het juiste evenwicht in uw relatie te vinden, kunt u zich afvragen welk type relatie bij u past? Een liefdevolle koppel moet in staat zijn elkaar alles te vertellen, inclusief elkaars fantasieën! Als u graag een keer een avontuur met z’n drieën wilt uitproberen, vertel het uw partner. Dit betekent niet dat u minder van hem of haar houdt, maar dat u hem/haar niet wilt te verliezen door het vinden van nieuwe manieren om uw relatie een oppepper te geven. De “open” koppels kenmerken zich door minder “comfort” die een exclusieve relatie heeft, maar zijn soms wel oprechter. Ze erkennen hun zwakheden, herkennen verleidingen, geven hun flirts en overspel toe: het is een manier van communiceren met de partner zonder te vervallen in frustratie door het afzien van de geneugten van het vlees. Elke man of vrouw zal verleidingen ervaren in zijn of haar leven, vraagt u zich nu dit eens af: bent u in staat om u aan uw exclusieve contract te houden? Waar bevindt zich de grens van overspel binnen uw relatie? U moet zich op dezelfde golflengte bevinden als uw partner om te kunnen beslissen over de aard van uw relatie en contractvoorwaarden.

Learn more about "Liefdes koppels en relaties"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.