Skip navigation

Wat willen vrouwen eigenlijk

Laatste update: oktober 9, 2015

Je hebt eindelijk een vrouw gevonden met wie je meer tijd wilt doorbrengen en je bent helemaal gelukkig met de vooruitgang die jullie boeken. Heb je je wel eens afgevraagd wat er in haar omgaat? Hopelijk vindt zij het net zo fijn om bij jou te zijn, haar slimme vriend die haar zo vaak aan het lachen maakt dat het pijn doet, haar inzichten deelt en haar zich goed doet voelen over zichzelf. Vrouwen zijn er over het algemeen een stuk sneller mee dan mannen om meer over de toekomst na te denken met hun relatie als stel. De kans is groot dat zij al nadenkt over hoe een toekomst met jullie samen eruit zou zien. Ze fantaseert erover dat jullie tweetjes samenwonen en een gezinnetje gaan vormen Mannen denken vaak wel op dezelfde manier over allerlei praktische zaken, maar jij weet alleen dat je het leuk vindt om samen te zijn en je bent benieuwd wat het volgende is wat er gaat gebeuren. De verwachtingen van vrouwen verschillen enorm van die van mannen in het begin van een relatie en als deze hier niet op de juiste manier me omgaan, kan dit tot problemen leiden.

Verwachtingen van vrouwen

Onderzoek heeft aangetoond dat mannen en vrouwen niet dezelfde prioriteiten hebben. Mannen zijn korte termijn wezens, die in het moment leven, zeker wanneer zij in het verleden gekwetst zijn. Vrouwen beginnen te dagdromen over de toekomst meteen al aan het begin van een relatie. Dit leidt tot zorgen, en uiteindelijk tot vragen waarmee ze haar partner gaat bombarderen. Ze zal naar romantiek, zekerheid en tekenen van verbondenheid verlangen.

Zolang alles goed gaat en jullie allebei gelukkig zijn, zal je vriendin erop wachten tot ze de vier bekende woorden hoort. Ze zal er op wachten dat jij zegt dat je van haar houdt, want die woorden zullen haar de geruststelling geven die ze zoekt. Pas op dat je niet te snel deze woorden uitspreekt. Als je je liefde al te snel zo serieus maakt, zal ze eraan twijfelen of je wel oprecht bent.

Welke ideeën meisjes over liefde hebben

Voor een vrouw draait alles om familie. Wanneer ze jouw familie gaan ontmoeten, weet ze dat het een serieuze relatie is geworden. Uitgenodigd zijn om kennis te maken met de familie op de zondagse lunch is een belangrijke stap voor een vrouw en ze wacht erop (geduldig of ongeduldig!) tot jij haar dat voorstelt. Wanneer je haar uitnodigt bij je ouders, vertelt haar dat dat je genoeg van haar houdt, dat je trots op haar bent, dat je graag wordt gezien met haar en dat je wilt dat ze wordt opgenomen in jouw familiekring,

Als de situatie er niet naar is om haar de kans te geven je familie te ontmoeten, is het het beste om eerlijk te zijn en het haar uit te leggen, dan dat je haar laat denken dat jouw gevoelens voor haar niet serieus zijn of dat jullie relatie geen toekomst heeft. Misschien zijn er problemen in je familie, heb je een vervelende toestand gehad met ze, of is er een familielid dat problemen kan veroorzaken.

Onder hetzelfde dak wonen

Iets anders waar een vrouw naar uitkijkt, is de kans om met jou samen te leven. Dat zorgt voor nogal wat veranderingen in jouw levensstijl, dus zorg dat je er klaar voor bent voordat je je leven als vrijgezel vaarwel zegt, hele avonden poker spelen met je vrienden terwijl jullie pizza eten en TV kijken met wat jij wilt.

Voor een vrouw is het idee van samenwonen met haar vriend een uitzicht op een langere verbindtenis, maar ze moet dit niet te snel opperen, want dat kan haar vriend afschrikken.

Houd in gedachten dat het getrouwde leven niet hoeft te betekenen dat je je vrijheid op moet geven, maar in plaats daarvan opent dit de deur tot honderden nieuwe mogelijkheden, compromissen en verlangens.

Learn more about "Liefdes koppels en relaties"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.