Skip navigation

Wat denken mannen eigenlijk?

Laatste update: oktober 9, 2015

Begrip hebben van het andere geslacht is een goed idee als je op een ontspannen manier met intieme relaties wilt kunnen omgaan. Als onderdeel van onze verleidingstips voor vrouwen willen we de resultaten van een enquête, uitgevoerd door askmen.com, eens onder de loep nemen om meer inzicht te krijgen in hoe mannen denken over romantische relaties. Dames, neem daarom even de tijd om onderstaande te lezen als je jouw mannelijke wederhelft beter wilt begrijpen.

Mannen geloven in de liefde

Uit de enquête blijkt dat meer dan 75% van de mannen gelooft in het fenomeen soulmates. Dacht jij dat mannen niet heel erg romantisch zijn? Nou, in feite worden ook zij vaak getroffen door Cupido’s pijlen. Als het gaat om verbondenheid, dan is er nog een verrassing: meer dan 70% van de ondervraagde mannen erkent dat zij een gunstig beeld van het huwelijk hebben, iets dat zij als een belangrijk instituut zien.

Als het draait om serieuze liefdesrelaties, dan zijn mannen op zoek naar vrouwen met zinvolle kwaliteiten zoals loyaliteit, intelligentie en gevoel voor humor. Volgens de ondervraagde mannen is de perfecte vrouw degene die in staat is om hen goed te verzorgen en bovendien een vriendelijk, zorgzaam karakter heeft.

Het belang van seks binnen een relatie

Een andere, hoewel minder verrassende, uitkomst: mannen hechten een groot belang aan seks binnen een relatie. Zo’n 29% van hen zou graag vaker seks willen hebben met hun partner. Ongeveer 60% van de mannen zegt zelfs dat zij bereid zouden zijn om hun relatie te beëindigen wanneer deze verhouding niet seksueel bevredigend zou zijn.

Als het om seks gaat, denken de meeste mannen bij het liefdesspel aan hun vrouw, maar een minderheid (zeker 23%) concentreert zich echter voornamelijk op hun techniek.

Online dating is populair bij mannen

Uit het onderzoek blijkt tevens dat denkbeelden aan verandering onderhevig zijn, want ongeveer een derde van de ondervraagden is van mening dat het Internet een bruikbaar instrument is om dates te vinden. Ongeveer 40% van de ondervraagden heeft zich daarom inmiddels ingeschreven bij een dating site. Mannen die het web mijden bij hun zoektocht naar een vrouw, zijn inmiddels in de minderheid: een mooie opsteker voor alle vrouwen die de liefde online hopen te vinden.

Ze zijn altijd een beetje jaloers…

Alleenstaande mannen die op zoek zijn naar vrouwen, geven in 67% van de gevallen de voorkeur aan partners die jonger zijn dan zijzelf. Van de zoekende mannen gaat voor 90% de voorkeur uit naar vrouwen met een hogere intelligentie en een goed inkomen. Doorgaans zijn mannen nogal bezitterig van aard en slechts weinig mannen aanvaarden het dat hun partner nog contact heeft met haar ex. Voor 64% van de mannen blijkt het problematisch te zijn dat hun dates omgaan met mannelijke vrienden.

Learn more about "Verleidingstips"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.