Skip navigation

Hoe krijg je de eerste date onder de knie?

Laatste update: december 4, 2018 door Tess

Het online daten gaat lekker! Je hebt lange en interessante chats, met conversaties waarbij je elkaars interesses deelt en het lijkt erop dat je je match leuk vindt! Je bent alle verleidingsgeheimen voor online dating meester en alles lijkt soepel te verlopen. En wat nog beter is, je match lijkt ook erg geïnteresseerd te zijn jou. Het moment voelt goed, jullie beiden voelen jullie klaar en het idee voor een eerste date is meer dan alleen een stipje aan de horizon.

De kunst om de eerste date onder de knie te krijgen

Er bestaat geen handleiding voor het beheersen van de eerste date omdat net zoals bij elke nieuwe vaardigheid in het leven, geduld, nieuwsgierigheid en kennis is vereist. Het internet wordt overspoeld met tips en regels om een zo succesvol mogelijke date te plannen. Met zoveel informatie tot je beschikking kun je er ook gemakkelijk in verdwalen.

‘Eerste date’ is een geheimzinnig woord geworden dat gepaard gaat met een mengeling aan gevoelens. Of het nu gaat om ongemakkelijke pauzes, de druk om een goede indruk te maken, of de angst om nerveus te zijn, eerste dates zijn een grote bron aan onbehagen en onzekerheid geworden. Daarom is het werken aan je zelfvertrouwen één van de belangrijkste onderdelen om de eerste date onder de knie te krijgen. Online daten is eigenlijk één van de beste manieren om je zelfvertrouwen te vergroten. Filters kunnen je helpen om de beste matches te selecteren op basis van je interesses en voorkeuren. Daarnaast zijn online dates een geweldige manier om gemakkelijk het ijs te breken en om te kijken of jullie beiden met elkaar matchen.

Zelfvertrouwen is de sleutel tot succes

Eerste dates zijn lastig, ook al heb je je huiswerk gedaan. Je hebt de beste, leukste en meest romantische plekken van de stad gevonden, je hebt geprobeerd om je date om een originele wijze te verrassen, toch zul je je nog steeds nerveus voelen. Een van de belangrijkste geheimen op het gebied van verleiden is dat je zelfverzekerd bent, je comfortabel met jezelf voelt en het belangrijkste van alles, dat je vertrouwd in je eigen charmes.

Hoe je het beste zelfvertrouwen kunt vergroten hangt van mensen zelf af. Of het nu is door jezelf goed te verzorgen, je goed te kleden, wat lichaamsbeweging doen om je energie op te peppen of meditatie om je gedachten op een rijtje te krijgen, er zijn tal van manieren om je zelfvertrouwen te vergroten. Een belangrijk ding om in gedachten te houden: we zijn allemaal maar mensen en verre van perfect. En wat misschien wel het belangrijkste is, tekortkomingen waarvan je weet dat jij ze hebt kan je date misschien best wel aantrekkelijk vinden.

De liefde hangt in de lucht

Er wordt wel eens gezegd dat liefde een chemische proces is, door de feromonen die door de lucht zweven en een enorme impact kunnen hebben op de aantrekkingskracht tussen twee mensen.

Liefde kan bijna geroken worden en het kan zeker gevoeld worden. Er zijn verschillende tips en adviezen om perfecte eerste dates te plannen, maar ook verschillende strategieën, van de meeste traditionele eerste date tot de meest avontuurlijke of originele eerste date. Hoe dan ook, de belangrijkste algemene regel om de eerste date onder de knie te krijgen (misschien wel meer je een tweede en een derde date wilt regelen) is om jezelf te omarmen. Draag ook nooit te veel parfum of andere geurende producten, je kunt namelijk zomaar de geur van jouw feromonen en die van je ware liefde mislopen. Liefde zit dus echt in de lucht, je moet er gewoon voor zorgen dat je op het juiste moment op de juist plek bent om met de juiste instelling je prooi te vangen.

Inderdaad, aantrekkelijkheid is een eigenschap dat begint met zelfvertrouwen. En het geheim van de perfecte date zit in ons allemaal. Als je de tijd neemt om je date te leren kennen, elkaars wederzijdse interesses deelt en praat over jullie ambities en dromen, dan zou de eerste date gewoon een opwindend moment moeten zijn, waarin je de online wereld werkelijkheid maakt!

Eerste dates geven een geweldige kans om meer zintuigen tijdens het proces van flirten te gebruiken. De geur, de aanrakingen, het geluid, het uitzicht… een enorm universum aan zintuigelijke waarnemingen dat zicht opent voor iedereen die op zoek is naar een romantische relatie.

  • Wat je tijdens een eerste date moet vragen is altijd een bron van stress. Maar dat hoeft helemaal niet. Toon wat interesse en zorg dat je het ijs breekt met enkele interessante vragen om het gesprek soepel te laten verlopen.
  • Je hebt je eerste date achter de rug en het lijkt erop dat het probleemloos is verlopen? Wat volgt dan? Denk daarom na over wat je direct na je eerste date moet doen om een tweede date te krijgen.
  • Ervaring en kennis zijn de beste wapens om je date onder de knie te krijgen, maar voor het geval dat, is het altijd goed om een paar basis do’s en don’ts van een eerste date in gedachten te houden.
  • Er komen veel emoties om de hoek kijken bij een eerste date. Let daarom op de signalen om erachter te komen of je date wil zoenen.
  • Een eerste date kan heel magische zijn, maar een klein detail kan het op een ramp laten uitlopen. Hierbij daarom enkele pre-date adviezen die je kunnen helpen om je eerste afspraakje goed te plannen en vast te leggen.

Learn more about "Onze verleidingsgeheimen"

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.