Skip navigation

De kracht van aantrekkingskracht

Laatste update: maart 9, 2017

“Aantrekkingskracht gaat soms verder dan onze wensen en opvattingen”, verklaarde de bekende actrice Juliette Binoche, eens.

Wanneer het aankomt op verliefd worden, is er niet één wetmatigheid die bepaalt hoe aantrekkingskracht eigenlijk werkt. Niettemin zijn er bepaalde eigenschappen die sommige mensen meer aantrekkelijk maken, dan anderen.

Hoewel sommige singles geneigd zijn zich alleen aangetrokken te voelen tot personen die hun fysiek imponeren, gaan aantrekkingskracht en zelfs chemie verder dan fysieke schoonheid.

Eigenschappen die mensen meer aantrekkelijk maken

RSVP’s relatie- en datingexpert, John Aiken, legt uit welke factoren mensen meer aantrekkelijk maakt, wanneer het aankomt op het vinden van een levenspartner.
Over het algemeen zijn singles meer geïnteresseerd in mensen die goede gesprekspartners vormen en, min of meer, weten hoe open te communiceren met anderen. Immers is communicatie de sleutel tot gelukkige relaties!

Zij worden ook aangetrokken tot mensen die fysiek aan hun standaarden voldoen, een goed gevoel voor humor hebben en dezelfde interesses en waarden delen -of het nu dezelfde politieke idealen, hetzelfde religieuze geloof of dezelfde visie op het delen van een leven, samen, zijn.

Een vergelijkbare opleiding en ambities, alswel carrièreplannen, maken je meer aantrekkelijk voor andere singles. Dezelfde doelen hebben in het leven is onlosmakelijk één van de succesfactoren om mensen makkelijker met elkaar te verbinden.

Wat ook een belangrijk aspect is voor aantrekkelijkheid is het hebben van vergelijkbare sociale kringen. Wanneer de persoon die jij date, het goed kan vinden met jouw vrienden en andere mensen, waarmee jij omgaat, dan wordt de kans dat hij/zij zich aangetrokken voelt tot jou groter.

Wees lekker jezelf

Een recent onderzoek onder 1000 respondenten door LYNX, een merk in verzorgingsproducten, toonde aan dat slechts 11% van de mannen zichzelf als aantrekkelijk beschouwt.

De belangrijkste reden van deze lage uitkomst, is dat mannen het gevoel hebben dat het moeilijk is om te voldoen aan de mannelijke stereotypes, die heersen in de samenleving.

Opmerkelijk was dat 8 van de 10 vrouwen toegaf, mannen die lekker zichzelf zijn én lekker in hun vel lijken te zitten, het meest aantrekkelijk te vinden.

Al met al, lijkt het erop dat aantrekkingskracht zich vooral voordoet wanneer de persoon die jij ontmoet, al weet waar zijn/haar kracht in schuilt, en écht weet hoe deze te gebruiken!

Deze website gebruikt cookies om u een betere browsing ervaring te geven.  Leer hier meer over hoe wij cookies gebruiken en hoe u uw instellingen aan kunt passen.